28 mei 2024

Asterix & Obelix XXL 2 Remaster en XXL 3 aangekondigd

Asterix & Obelix XXL 2

Microïds heeft vandaag twee aankondigingen gedaan. De eerste aankondiging is een remaster van Asterix & Obelix XXL 2, die nog dit jaar uit zal komen. De tweede aankondiging is een nieuwe game in de reeks, Asterix & Obelix XXL 3, die in 2019 zal uitkomen.

De Asterix & Obelix XXL-serie is in 2003 begonnen. In 2005 werd deel 2 in de reeks uitgebracht en sindsdien is het lang stil geweest rondom de serie. De stilte wordt echter vandaag doorbroken. Microïds doet namelijk twee aankondigingen. De eerste aankondiging gaat over de game XXL 2, die dit jaar een remaster zal krijgen. De game kwam in 2005 uit op de PS2 en de PC en zal dit jaar opnieuw verschijnen. Vanaf 29 november kunnen we opnieuw aan de slag met deel 2 uit de serie op de Switch, PS4, Xbox One en de PC. De remaster van deel 2 uit de serie is niet de enige aankondiging van Microïds. Er gaat namelijk ook een nieuw deel komen in de Asterix & Obelix-serie.

Asterix & Obelix XXL 3

De tweede aankondiging van Microïds is dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe game in de Asterix & Obelix-serie. XXL 3 zal ergens in 2019 gaan verschijnen. Er wordt nog weinig informatie gegeven over de nieuwe game. Het bedrijf geeft alleen maar aan dat het een adventure game gaat worden die trouw zal zijn aan het verhaal van de stripboeken.