15 april 2024

eSports: Spitfire en Fusion door naar de halve finale Overwatch League

Afgelopen weekend werden de kwart finales in de Overwatch League gespeeld. Philadelphia Fusion nam het op tegen Boston Uprising. London Spitfire stond tegenover Los Angeles Gladiators. Twee van hun hebben zich na de drieluik geplaatst voor de halve finale. In deze halve finale zullen de winnaars het opnemen tegen Los Angeles Valiant of New York Excelsior.

Philadelphia Fusion nam het in de kwart finales van de Overwatch League, het op tegen Boston Uprising. De kwartfinales werden gespeeld in een totale best of three. Tijdens een best of three zijn de games zelf een best of five. Tijdens deze drieluik zien we drie keer dezelfde uitslag terug komen. Alle drie de games eindigde in een 3-1 stand. Donderdag won Philadelphia Fusion de eerste game met een 3-1 van Boston Uprising. Zaterdag werden de laatste twee games gespeeld. Boston Uprising was in de tweede game de betere. De game die erop volgde was dus de beslissende game. Philadelphia Fusion trok daar aan het langste eind. Zij gaan door en nemen het volgende week op tegen New York Excelsior.
London Spitfire trad aan tegen Los Angeles Gladiators. Ook deze game was qua score eenzijdig. De drie games eindigde allemaal in een 3-0. Donderdag kwam Los Angeles Gladiators uit de start blokken en versloegen London Spitfire. Na een dagje rust, krabbelde London Spitfire terug. Zij wonnen de tweede game van Los Angeles Gladiators. Met een 1-1 stand , was het nu alles of niet voor beide teams. Het eindigde in een niets voor Los Angeles Gladiators. London Spitfire winnaar van de eerste stage was zaterdag simpelweg te sterk. London Spitfire mag zich nu gaan klaar maken voor de volgende team uit Los Angeles. Komende week in de halve finale staan ze tegen over Los Angeles Valiant.

Uitslagen kwart finale:

  • Philadelphia Fusion –  Boston Uprising 3-1
  • London Spitfire – Los Angeles Gladiators 0-3
  • Philadelphia Fusion –  Boston Uprising 1-3
  • Philadelphia Fusion –  Boston Uprising 3-1
  • London Spitfire – Los Angeles Gladiators 3-0
  • London Spitfire – Los Angeles Gladiators 3-0