26 mei 2024

eSports: London Spitfire wint de Overwatch League

Na dat ze als eerste een stage wonnen in de Overwatch League, heeft London Spitfire ook de Grand Finals gewonnen. Zij wonnen afgelopen weekend van Philadelphia Fusion. Hiermee schrijft London Spitfire twee keer geschiedenis in de eSports scène van Overwatch.

London Spitfire Champions
De Grand Finals van de Overwatch League werden afgewerkt in een best of 3 format.  Hoewel de uitslag van die best of 3 er overtuigend uitziet, waren de matches een stuk spannender. Tijdens de eerste match was het gelijk al spannend. De match eindigde in een 3-0 maar als we naar de score verloop kijken was het elke keer spannend. Op de eerste map, Junkertown, won London Spitfire nipt met 3-2. De tweede map, Lijiang Tower, was volledig voor London Spitfire. Op King’s Row probeerde Philadelphia Fusion terug te komen. Maar ook op deze map was London Spitfire net te sterk, de game eindigde in 4-3 stand. Hiermee won London Spitfire de eerste match met 3-0 van Philadelphia Fusion.
Philadelphia Fusion moest de volgende match winnen om nog zicht te houden op de titel. Ze begonnen goed aan de tweede match. De eerste map was Dorado, waar Philadelphia Fusion net aan wist te winnen. Deze game eindigde in een 3-2 stand voor Philadelphia Fusion. London Spitfire wist zich echter te herpakken in de tweede game. Op Oasis overrompelde London Spitfire Philadelphia Fusion met een 2-0 score. Game 3 op Eichenwalde werd net zoals de laatste game nipt gewonnen. 2-1 werd het voor London Spitfire. Match point werd ook direct gewonnen door London Spitfire. Op Volskaya Industries werd Philadelphia Fusion defintief verslagen. Met de laatste 2-1 , werd de best of 3 gewonnen door London Spitfire.
Profit-MVP-OL
MVP van de Grand Finals was Profit van London Spitfire. Zijn inspanningen en acties tijdens de Grand Finals werden als de beste en belangrijkste gewaardeerd. En mede daardoor werd Profit gekroond tot Most Valuable Player van de Grand Finals.
Voor de teams wacht nu een lekkere vakantie, maar niet getreurd want er komt nog genoeg eSports toernooien voor Overwatch. Zo krijgen we nog de Overwatch World Cup en een All-Star weekend.