18 mei 2024

Fortnite V5.21 Patch Notes

Epic Games heeft de patch notes van v5.21 op hun website geplaatst. De update is vandaag geïmplementeerd en bevat een nieuw wapen, de Heavy Sniper Rifle. Naast het nieuwe wapen zijn er ook twee nieuwe limited gamemodes toegevoegd, Soaring 50’s en Sniper Shootout. De rest van de update bestaat uit aanpassingen aan Battle Royale en Save the World.

Patch v5.21 is gearriveerd voor Fortnite. De patch bevat een aantal nieuwe items en aanpassingen aan de game. Het eerste opvallende nieuwtje van de patch is een nieuw wapen, de Heavy Sniper Rifle. Eind juni beschreven wij in een artikel dat er mogelijk een nieuwe sniper rifle gedatamined was voor Fortnite. De stats van het wapen zijn anders dan op dat moment voorspeld werd, maar de nieuwe sniper is nu wel gearriveerd. De Heavy Sniper Rifle kan zowel als epic en legendary variant gevonden worden. De sniper doet veel damage per hit, maar heeft wel een lange reload time.

Limited gamemodes

Patch v5.21 brengt ook twee nieuwe Limited Time Gamemodes naar Fortnite. De eerste gamemode is Soaring 50’s, een 50vs50 battle royale waarin de focus ligt op mobility. Het is in deze gamemode mogelijk om je glider te gebruiken als je van hoge plaatsen naar beneden springt en er zullen meer mobility items zoals bounce pads te vinden zijn als drops op de map. De tweede gamemode is de Sniper Shootout. In deze gamemode speel je een battle royale waar een sniper het enige wapen is dat gebruikt mag worden. Het draait in deze gamemode dus om de speler met de beste aim. Beide gamemodes zullen voor een korte tijd beschikbaar zijn en hebben de mogelijkheid om later terug te keren.
Als je meer wilt weten over de nieuwe patch of de volledige patch notes wilt lezen, verwijzen wij je door naar de website van Epic Games.