30 mei 2024

Laatste week in de EU en NA LCS groepsfase

Komend weekend wordt de laatste week in de groepsfase gespeeld van de EU en NA LCS. In de EU LCS zijn de teams voor play offs al bekend. Echter ligt hier nog de seating op het spel. Bij onze rivalen in de NA LCS hebben zich enkel Team Liquid en 100 Thieves zich al geplaatst voor de play offs.

De seating voor de play offs staat op het spel in de EU LCS. De nummers één en twee van de groepsfase kwalificeren zich voor de halve finale. De teams die op nummer drie tot en met zes landen, moeten eerst nog met elkaar afrekenen voor ze naar de halve finale mogen. Moeilijkste weg naar een goede seating is voor Team Vitality. Zij moeten het opnemen tegen Misfits Gaming en G2 Esports. Deze teams zijn hun directe concurrenten voor plek twee. Beide games komen in aanmerking voor match of the week.

Week 9 EU LCS:

 • H2K – Unicorns of Love
 • Splyce – FC Schalke 04
 • Giants Gaming – G2 Esports
 • ROCCAT – Fnatic
 • Misfits Gaming – Team Vitality
 • Giants Gaming – Splyce
 • H2K – FC Schalke 04
 • Misfits Gaming – ROCCAT
 • Fnatic – Unicorns of Love
 • Team Vitality – G2 Esports

De NA LCS ligt alles tussen de top twee en de laatste twee nog open. Clutch Gaming staat er het slechtste voor, zij moeten alles winnen om nog kans te hebben op een tie breaker. Voor de andere vijf teams is het verschil slechts één punt. Team Solo Mid en OpTic Gaming zijn beide één punt verwijderd om de drie teams er boven in te halen. Het mooie hieraan is dat beide teams ook nog is tegen elkaar spelen. De andere game die ze moeten spelen is tegen de top twee teams.

Week 9 NA LCS:

 • Echo Fox – Team Liquid
 • 100 Thieves – Cloud9
 • Counter Logic Gaming – Clutch Gaming
 • Golden Guardians – FlyQuest
 • OpTic Gaming – Team Solo Mid
 • Counter Logic Gaming – Golden Guardians
 • OpTic Gaming – 100 Thieves
 • Echo Fox – Clutch Gaming
 • FlyQuest – Cloud9
 • Team Solo Mid – Team Liquid