Gamescom 2018: Hands-on Elder Scrolls Blades

Elder Scrolls Blades is een game van Bethesda die voor de mobile gamers onder ons is aangekondigd tijdens de E3. Bij ons bezoek aan Bethesda op Gamescom konden we aan de slag met twee verschillende gebieden in de aankomende game.

Elder Scrolls Blades is overigens niet alleen een mobile game maar komt ook naar de PC. De game zou als een free to play game moeten komen. Maar wat ons direct opviel bij het spelen waren de groene gems die je kan verzamelen. Deze gems vind je spaarzaam in de gebieden naast de normale gold die je in elke game van Elders Scrolls ziet. De toevoeging van de gems duidt er zeer zeker op dat we ingame aankopen kunnen gaan verwachten. Hopelijk wordt het niet een pay to win game.

De gameplay echter is verrassend goed. Op de mobile devices kan je de game in zowel portrait mode als landscape mode spelen. In portrait mode kan je alles goed met één hand te bedienen. Datzelfde geld ook voor de landscape mode. Alle functies zitten prima in het bereik van je vingers. Aanvallen doe je door te tappen op het scherm. Tik je langer op het scherm dan zal je aanval ook meer schade brengen aan je tegenstanders.
De gevechten in de game zijn op een veel rustigere manier dan in de grote games van Elder Scrolls. Je vecht altijd tegen single targets only , ook al staan er naast nog meer vijanden. Hierdoor hoef je dus niet als een gek over je beeldscherm heen te swipen om te dodgen en aan te vallen. Lopen door de gebieden kan je op twee manieren doen. Je kan het op de normale manier doen door je cursur te bewegen en rond te lopen. Maar dubbel tappen op je scherm verplaatst je karakter ook door het gebied heen. Deze functie is voornamelijk erg handig wanneer je de game in portrait mode speelt.
In de mobile game stores kan je je al reeds pre registreren voor Elder Scrolls Blades mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation