20 mei 2024

De donkere VR Sci-Fi game Torn verschijnt morgen voor PSVR, Rift en Vive.

Torn is een verhaal gedreven mysterie puzzel game, en ligt qua sfeer en verhaal in de lijn van series als The Twilight Zone en Dark Mirror, en speciaal ontwikkeld is voor VR.

In Torn speel je de blogger Katherine Patterson. Als zij een groot en verlaten huis vindt in het bos, besluit ze naar binnen te gaan. Uit nieuwsgierigheid en wat dit verhaal voor haar carrière kan betekenen, gaat ze op onderzoek uit. Vervolgens vindt ze verontrustende en vreemde experimenten en machines. Dit huis is namelijk van de vroeger befaamde wetenschapper, dokter Lawrence Talbot, die 64 jaar geleden vermist raakte. Later komt ze erachter dat Talbot nog in leven is, maar vast zit in een andere dimensie genaamd ‘The Parrallel’. Ze besluit Talbot te helpen. Maar, zoals je wellicht al verwacht, is niet alles zoals het lijkt. Al snel krijgt de game een donkerdere toon en kom je erachter dat de waarheid slechts een menselijk concept is.

Tijdens het persoonlijke verhaal tussen Patterson en Talbot, en je zoektocht door het huis, kom je de verschillende machines en vreemde uitvindingen van de dokter als puzzels tegen. Deze kun je oplossen met de bewegings- en oriëntatiegevoelige VR controllers. Waarmee bestaande gebruikers uiteraard al bekend zijn. Het gebruiken van items in het landhuis lijkt enigszins overeen te komen met de gameplay ven de gravity gun uit Half Life 2.
Torn komt morgen (28 augustus) uit voor PlayStation VR, Oculus Rift en HTC Vive. De game kost € 29,99 en is beschikbaar via Steam en de PlayStation Store.
Mocht je de game nog vóór 12 uur vannacht pre-orderen voor PS VR, dan krijg je als PlayStation Plus lid 20% korting. Voor gamers zonder PlayStation Plus leden is dit 15%.
Voor PC zijn de systeemeisen minimaal een i5 4590 of Rizen 5 1400, 8GB werkgeheugen en een AMD R9 480 of GeForce 1060.

Links:

PlayStation Store
Steam

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →