20 mei 2024

Gamescom 2018: Hands-on met One Piece: World Seeker

One Piece: World Seeker is een ambitieus project dat de wereld van One Piece in een origineel verhaal wilt zetten. Over het verhaal mag ik helaas niet veel zeggen, maar ik kan jullie wel mijn hands-on ervaring vertellen.

Gamescom is alweer een dag voorbij, maar onze hoofden zitten nog vol met alle games die wij gespeeld hebben tijdens deze beurs. Eén van die titels is One Piece: World Seeker. Ik ging samen met een ander redactielid naar de pers-screening van Bandai Namco, tijdens deze stream werden games als Jump Force, 11/11 en Ace Combat in een presentatie gezet. Ook de One Piece titel deed mee, na deze presentatie mochten wij het gamepje spelen!

World Seeker is een actie-avonturengame die de wereld van één van de grootste anime shows nog een origineel verhaal geeft. De titel is volledig voice-acted door de originele en welbekende stemmen van de show. Je zal naar gebieden gaan als Prison Island, die vol met bekende schurken zit, maar ook naar een hoofdkwartier van de marine. Personages als Fujitora en Luci zijn ook tijdens Gamescom aangekondigd. De game staat in het kader van vrijheid en exploratie, dit merkte ik tijdens het spelen ook wel vrij snel. Je kon kampjes aanvallen op welke manier dan ook en ook via de kant die jou het beste leek.
Het eiland heeft zijn eigen monsters met een soort kristallaag, deze monsters horen ook bij het verleden van deze plek. Dit verleden is voor de bewoners een geheim en hij word door de Marine met een grote toren verborgen. Wat ik tof vond, is dat je met iedereen die je tegenkom kan praten, en dat alles ingesproken is. De combat voelde wel een beetje lomp en schaars aan aanvallen, maar dan heb ik ook maar een kwartiertje kunnen spelen! Wel is het vet dat je stealth takedowns kan uitvoeren, wat weer een beetje tactiek toe kan voegen. Je kan schatkistjes en crafting-materialen vinden en ook geheime locaties. De game zal in de final version meer iconische aanvallen krijgen, gecombineerd in meerdere ‘stances’ die de personages kunnen ingaan. Ook kan je Haki gebruiken om bijvoorbeeld vijanden te observeren of gebieden te overzien!
Al met al voelde de game goed aan, wat vind jij tot zover van de game, heb jij hem gespeeld op Gamescom? Laat het ons weten in de reacties hier beneden! 

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →