20 april 2024

Gamescom 2018: Hands-on Anno 1800

De Anno franchise is één van die RTS-games die al jaren meegaat en nog steeds niet verveeld. Met een vrij grote fanbase zien we om de paar jaar steeds weer een nieuwe editie voorbij komen. Op Gamescom konden we aan de slag met de nieuwste editie: Anno 1800.

Dat de Anno games nog steeds mateloos populair zijn, merkten we al gauw aan de wachttijden en de rij bezoekers bij de stand van Ubisoft. Mensen stonden uren om de ongeveer 20 minuten durende demo te spelen. Gelukkig voor ons konden wij met Anno 1800 aan de slag voor de grote massa binnen kwam zetten. Anno games staan altijd bekend om de grafische kwaliteit. En ook met Anno 1800 worden onze ogen weer gelukkig gesteld. De game is schitterend in alle op zicht. De details die te zien zijn wanneer je inzoomt zijn prachtig. De natuur ziet er wonderbaarlijk uit met zelfs nog betere definitie in de diepteverschillen van de zee of land.

Nadat we onze ogen de kost hebben gegeven begonnen we met bouwen. De besturing is oud en vertrouwd. Weinig nieuwe aanpassingen zijn we tijdens de demo terugkomen. Maar wanneer we inmiddels een bruisende nederzetting hebben gebouwd zijn we gelijk een nieuw element. De gebouwde huizen kan je nu handmatig upgraden wanneer je aan de vereisten voldoet. Maar je dient daar wel goed bij op te letten dat je nog wel genoeg kleine huizen laat staan. Wanneer je een huis upgrade veranderen je inwoners van het huis ook van “beroep”. Dus als je net als ons alles omhoog gooit, heb je opeens geen boeren meer of houthakkers. Alleen deze nieuwe methode bezorgt de game gelijk weer een nieuwe strategie.
Anno 1800 komt 26 februari 2019 uit. Helaas nog even wachten en geduld voor we meer van de game kunnen zien en spelen.