4 maart 2024

Modern Warfare 2 vanaf vandaag te spelen op Xbox One

Vandaag is Call of Duty: Modern Warfare 2 toegevoegd aan de lijst met Backwards Compatible titels voor Xbox One. Zo meldt Major Nelson op Twitter. Daarmee volgt het Modern Warfare en Modern Warfare 3 op, die al eerder dit jaar werden toegevoegd.

Oorspronkelijk kwam de game kwam uit op 10 november 2009 voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Modern Warfare 2 werd destijds alom geprezen in reviews. Hierbij kwamen het verhaal en multiplayer naar voren als veel genoemde pluspunten. In 2016 zagen we de release van een remaster van de eerste Modern Warfare. Deze werd als extra geleverd bij de Digital Deluxe en Legacy versies van Call of Duty: Infinite Warfare. Sindsdien is er al veel speculatie over een remaster van Modern Warfare 2. Voorlopig kunnen we in ieder geval aan de slag met de Xbox 360 versie op Xbox One.

De game is direct te downloaden naar je Xbox One, als je deze al digitaal bezit. Je kan hem ook downloaden en spelen met de fysieke versie, zolang de schijf aanwezig is in de console. Bovendien kunnen je savegames ook worden meegenomen. Als ze nog niet in de cloud zijn opgeslagen, dan zijn deze via je Xbox 360 eenvoudig naar de cloud te kopiëren. Ben je nog geen trotse eigenaar? Dan kan Modern Warfare 2 uiteraard in de Microsoft store gekocht worden. Normaal kost deze € 29,99, Gold members krijgen tijdelijk 25% korting en betalen € 22,49.
De lijst met titels die backwards compatible zijn groeit stevig door. Ook alle Xbox 360 games die naar Games with Gold komen, worden altijd direct beschikbaar voor Xbox One. Met de toevoeging van Modern Warfare 2 groeit de Backwards Compatibility lijst naar 505 Xbox 360 titels. Sinds eind vorig jaar worden er ook regelmatig titels van de originele Xbox toegevoegd. Helaas zitten hier vooralsnog nog geen Call of Duty titels bij.
Call of Duty: Modern Warfare 2 in de Microsoft Store

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →