26 mei 2024

eSports: Halve finales in de EU en NA LCS

Komend weekend word de grote finales bepaald in de summer split van de EU en NA LCS. Vier halve finales staan er op het programma. Vier keer kans op een spannende games tussen de overgebleven top teams. Wie gaan er door naar de finales?

Vrijdag begint om 18.00 de eerste halve finale in de EU LCS. Team Vitality neemt het dan op tegen FC Schalke 04. FC Schalke 04 schakelde vorige week in de kwart finale Splyce uit. Het team zag er tijdens de groepsfase solide uit. In de kwart finales toonden het team toch wat zwaktes. Met moeite werd er gewonnen van Splyce en gingen ze door naar de halve finale. Team Vitality echter veroverde in de tie breakers met overtuiging al een plaats in de halve finale. Sinds de jungler Kikis bij het team is gekomen, lijkt Vitality onverslaanbaar. Echter is dat tevens hun zwakte punt. Wanneer Kikis in de kiem wordt gesmoord valt het team uit één.
Zaterdag staat nog een klapper op het programma. Fnatic speelt tegen Misfits Gaming. Misfits Gaming leek in de kwart finale herboren. Met een drie nul winst op G2 Esports toonde het team zijn spierballen. Maar hebben ze gelijk alles gegeven in die kwart finale? Fnatic na een stroefe start, domineerde de groepsfase. Met de flexibiliteit van Bwipo, Rekkles en Soaz kan Fnatic diverse strategieën spelen. Wie van de drie gaat er spelen voor Fnatic? En is de roulatie in het team de grote voordeel voor Fnatic?

NA LCS

Later op de zaterdag avond start de eerste halve finale van NA LCS. En daar beginnen we met de klassieker Cloud9 tegen Team Solo Mid. Cloud9 had veel problemen in de eerste helft van de summer split. Maar nu ze de roster op orde hebben, wonnen ze game na game. Van de laatste plaats naar de tweede plaats. Team Solo Mid blijft moeite hebben om het team op het juiste pad te krijgen. De kwart finale werd met veel moeite van Echo Fox gewonnen en dankzij de uitblinkende Bjergsen. Maar is hij goed genoeg om heel Cloud9 aan te kunnen?
Zondag avond begint de laatste halve finale. Team Liquid neemt het dan op tegen 100 Thieves, een herhaling van de finale tijdens de spring split. Hoewel 100 Thieves met drie nul won van FlyQuest, zagen we toch wat kwetsbaarheden binnen het team. Team Liquid draaide echte constant in aanloop naar de halve finale. Niet geweldig maar ook niet slecht. Van de twee halve finales in de NA LCS, zal deze game wellicht het spannendst zijn.