7 december 2023

eSports: Laatste ticket Worlds op het spel in de Gauntlet

Na de spetterende finales van de EU en NA LCS rest nu nog een Gauntlet voor de overige teams. In deze Gauntlet wordt de laatste ticket naar Worlds uitgereikt. Wie de Gauntlet wint krijgt de third seat naar Worlds volgende maand. De Gauntlet begint vanaf vrijdag in de beide LCS’s. Winnaar van de Gauntlet wordt geplaatst in de play inn stage van Worlds.

Vrijdag starten we in de EU LCS met Splyce tegen Misfits Gaming voor de ticket naar Worlds. Splyce hebben we twee weken niet meer gezien tijdens de play offs. Hoe goed zullen zij zich inmiddels hebben voorbereid om door deze Gauntlet heen te komen. Misfits Gaming zagen we in de halve finale een sterke game spelen tegen Fnatic. Hoewel hun gameplay na de eerste game instortte zagen ze er bij vlagen sterk uit.
Winnaar van vrijdag neemt het zaterdag op tegen G2 Esports. G2 Esports heeft wat goed te maken na een teleurstellende play offs. Verlies in de halve finale kwam hard aan. Hebben zij zich inmiddels hersteld en zijn ze goed voorbereid? De winnaar van zaterdag speelt vervolgens tegen verliezen finalist FC Schalke 04. Van die vier teams zag FC Schalke 04 er tijdens de play offs het sterkste uit. Zij zijn dan ook favoriet om de Gauntlet te winnen.

NA LCS

In de NA LSC wordt er vrijdag gestart met de game Echo Fox tegen Clutch Gaming. Echo Fox lag er in de kwart finales van play offs er snel uit. Clutch Gaming heeft zijn plek verdiend door zijn goede plaatsing in de spring split. Van beide teams weten we op dit moment niet de staat waarin ze verkeren. Maar ze zullen ongetwijfeld goed voorbereid zijn op deze game. De winnaar daarvan speelt zaterdag tegen Team Solo Mid. Team Solo Mid kan met het winnen van de Gauntlet het slechte jaar weer goed maken.
Zondag speelt de winnaar tegen verliezend finalist Cloud9. Cloud9 had wat issues in de finale, wat niet echt beter werd door de vele wissels die ze pleegden. Hopelijk voor de fans hebben ze hun problemen opgelost. Als ze het niveau van voor de finale weer behalen, zullen ze de duidelijke favoriet zijn om de Gauntlet te winnen.