26 mei 2024

eSports: G2 Esports en Cloud9 naar Worlds

EU en NA LCS hadden beide nog één ticket naar Worlds beschikbaar. De vier teams per regio met de meeste championship punten namen het tegen elkaar op in de Gauntlet. Winnaar van de Gauntlet mag zich opmaken voor de play inn stage van Worlds. Via de play inn stage kunnen deze teams zich plaatsen voor het eind toernooi van Worlds.

In de EU LCS kwam G2 Esports als winnaar uit de Gauntlet voor Worlds. Na een teleurstellende summer split waar niet eens de halve finales waren behaald, maakte G2 Esports hun seizoen weer goed. Vrijdag speelden eerst Misfits Gaming tegen Splyce. De twee weken voorbereiding voor de Gauntlet heeft Splyce wonderen gedaan. In vijf games werd er met Misfits Gaming afgerekend. Op zaterdag trof Splyce G2 Esports. G2 Esports had zich ook goed voorbereid in de twee weken voor de Gauntlet. Dit leverde een sensationele match op. Vijf hele spannende games waren ervoor nodig. In alle games kon het zomaar eindigen in winst voor de andere partij. G2 Esports was uiteindelijk de gelukkige in de strijd.
Zondag speelde G2 Esports tegen verliezend finalist FC Schalke 04. Helaas zagen we in de beslissende match niet de Schalke 04 uit de play offs. FC Schalke 04 speelde onder veel stress en zenuwen. Hierdoor behaalden ze bij lange na niet hun normale niveau. Mede daar door en dat G2 Esports zijn vorm weer heeft gevonden, was het een makkelijke game voor G2 Esports. Zij gaan over een paar weken beginnen aan de play inn stage van Worlds.

NA LCS

Echo Fox speelde vrijdagnacht tegen Clutch Gaming. Clutch Gaming dankzij een goede spring split, had echter niks te vertellen in de Gauntlet. Met een clean sweep won Echo Fox deze game zeer gemakkelijk. Op de zaterdag trad Echo Fox aan tegen Team Solo Mid. Echo Fox was na de gemakkelijke game tegen Clutch Gaming compleet de weg kwijt. Team Solo Mid wist dat ze alles op alles moesten zetten om hun seizoen te redden. Vooral het bijzonder slechte spel van Echo Fox werd het een makkelijk avondje voor Team Solo Mid. Met een 3-0 overwinning gingen ze door naar de finale match op zondag.
Cloud9 was voor Team Solo Mid de laatste obstakel om te nemen naar de play inn stage van Worlds. Echter de verliezende finalist had zich prima hersteld na hun verlies. Hoewel Team Solo Mid het afentoe spannend maakte voor Cloud9, beleefde Cloud9 toch een vrij eenvoudige avond. Met een 3-0 winst plaatste Cloud9 zich voor de play inn stage van Worlds.