28 mei 2024

Eerste trailer van X-men film 'Dark Phoenix' te zien

Fox heeft gisteren de eerste trailer voor de X-men film Dark Phoenix uitgegeven. Deze film dient als vervolg op X-men Apocalypse uit 2016.

De film draait om Jean Grey en hoe zij, net als in de comic, van Phoenix tot Dark Phoenix verandert. In de vorige film zagen we haar al even aan deze vorm toegeven.
De studio heeft van het begin van de X-men franchise een eigen stijl aan de films gegeven. In deze trailer ziet het er echter naar uit dat de comic langzaam steeds meer als inspiratie dient. Dark Phoenix, en de andere X-men First Class serie films, spelen zich in hetzelfde universum af als Logan en de Deadpool films.
Onlangs heeft Disney de rechten van het X-men universum ’terug’ weten te krijgen. Er is tevens al naar buiten gebracht dat de X-men in de Marvel Cinematic Universe hun opwachting zullen maken. Hetzelfde geldt voor The Fantastic Four, waarvan de films nooit veel succes hebben weten te boeken. Of dit invloed op de bestaande X-men films is niet bekend, aangezien het succes van de films wat af aan het nemen is en de rek er ietwat uit is. Gezien de spin-off films die in de pijplijn zitten lijkt Fox zich hier meer op te richten. De Deadpool films hebben bijvoorbeeld al flink succes geboekt. De volgende film, The New Mutants, heeft al een trailer en releasedatum gekregen. Deze is na veel uitstel gepland voor 2 augustus 2019 en wordt als thriller/horror op de markt gezet.

Toekomst van de X-men franchise

Er zijn nog meerdere films in de planning. Bijvoorbeeld een film over X-force, de groep waar Deadpool in Deadpool 2 mee bezig was. Ryan Renolds heeft al gezegd dat Deadpool in de film te zien zal zijn. Ook staat er een derde Deadpool film op de planning. Verder zouden er films over X-23, Kitty Pryde en Multiple Man in productie gaan. Gambit is een film die al meer dan 10 jaar al dan niet in productie zou zijn. Productie zou volgens de laatste berichten al gestart moeten zijn, maar het lijkt erop dat dit wederom niet het geval is. Channing Tatum zou de rol van Gambit moeten vertolken.
Dark Phoenix zal vanaf Valentijns-dag 2019 in de bioscoop te zijn te zijn.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →