20 mei 2024

Het is weer herfst: Welke games kunnen we verwachten in oktober?

Het seizoen voor de grootste releases van het jaar is weer aangebroken. De laatste drie maanden van het jaar zijn voor gaming altijd goede maanden geweest. De herfst is aangebroken en het is het laatste kwartaal voor de feestdagen. Wat kunnen we dit jaar verwachten?

In de aanloop naar deze blockbuster-maand is september ook dit jaar weer niet heel bijzonder geweest voor gamers. Op de valreep zijn er nog Dragon Ball FighterZ voor Switch, en Fifa 19 voor PC, PS4 en Xbox One gelanceerd. Oktober is daarentegen van oudsher een van de belangrijkste release-maanden van het jaar.

2 oktober

– Forza Horizon 4
We openen de maand met Forza Horizon 4 voor Xbox One. Pre-orders voor de Ultimate versie mochten op 28 september al starten, maar morgen zal de game verkrijgbaar zijn voor iedereen. Gamers die het spel digitaal aanschaffen, krijgen toegang tot zowel de Xbox One als Windows 10 versie.
forza horizon 4
– Mega Man 11
In tegenstelling tot de voorgaande games in de serie, zal Mega Man 11 in een moderner jasje zitten. De eerste 6 delen kwamen uit voor de NES. Deel 7 volgde voor de SNES, en deel 8 voor de PlayStation. Delen 9 en 10 waren voor moderne consoles, maar gebruiken de retro-stijl van de NES versies. Mega Man 11 komt uit voor Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4 en PC.

5 oktober

– Assassin’s Creed Odyssey
Vrijdag mogen we het volgende deel in de Assassin’s Creed serie verwachten. Deze volgt Assassin’s Creed Origins van vorig jaar op. Dit keer bevinden we ons in Griekenland tijdens de oorlog tussen Athene en Sparta in het jaar 431 voor Christus. De game zal, net als voorgaande delen, beschikbaar zijn in drie uitvoeringen. De standaard Omega Edition, de Gold Edition met season pass, en de Medusa Edition incl. season pass, beeldje en andere collectibles.
assassin’s Creed Odyssey
– Super Mario Party
5 oktober is ook de datum voor het volgende deel in de Mario Party serie. Deze keer genaamd Super Mario Party. Naast de traditionele Mario Party formule, zien we ook twee nieuwe gamemodes. Partner Party is een mode waarbij teams van twee spelers zoeken naar coins op het speelbord. De gamemode Toad’s Rec Room zal meerdere Switch consoles kunnen linken om zo een multi-scherm speelwereld te creëren. Super Mario Party zal tevens beschikbaar worden in een set met twee Joy-Cons voor €119,99.

12 oktober

– Call of Duty: Black Ops 4
Het vierde deel in de Black Ops serie kunnen we verwachten op 12 oktober. Deze keer zal er geen campaign aanwezig zijn. Er zijn wel losse missies te spelen die als achtergrond dienen voor de verschillende specialists die gebruikt worden in de multiplayer. Black Ops 4 zal tevens meedoen aan de Battle Royal hype en zal de 100 speler, last man standing Blackout mode bevatten.
Call of Duty: Black Ops 4

19 oktober

– Dark Souls: Remastered voor Nintendo Switch
Deze opgepoetste versie van de eerste Dark Souls zagen we eerder dit jaar al op Xbox One, PlayStation 4 en PC. Later deze maand kunnen we deze dus ook onderweg spelen op de Nintendo Switch.
– Soulcalibur 6
Tevens kunnen we deze maand aan de slag met het zesde deel uit de Soul Calibur serie. Voor deze arcade fighter zullen we op de 19e ook nieuwe Soul Calibur versies van de Real Arcade Pro controller van Hori op de planken zien.

26 oktober

– Red Dead Redemption 2
Een van de belangrijkste gamereleases van het jaar zullen we ook in oktober zien. Red Dead Redemption 2 speelt zich in 1899 af en dient als prequel voor de originele Red Dead Redemption. De game zal beschikbaar zijn als een standaard versie en een Ultimate Edition. Deze bevat de season pass en een berg aan singleplayer en multiplayer extra’s. Tevens komt er een Collector’s Box. Deze bevat NIET de game, maar dit kistje is wel gevuld met allemaal verzamelaars items zoals een puzzel, schatkaart, speelkaarten, bandana en nog veel meer.
Red Dead Redemption 2

Andere game-releases deze maand zijn:

2 oktober:
Fist of the North Star: Lost Paradise voor PS4
4 oktober:
Achtung! Cthulhu Tactics voor PC
9 oktober:
My Memory of Us voor PC, PS4 en Xbox One
Stranded Deep voor PS4 en Xbox One
WWE 2K19 voor PC, PS4 en Xbox One
11 oktober:
Kursk voor PC
12 oktober:
Disgaea 1 Complete voor PS4 en Switch
16 oktober:
For Honor: Marching Fire DLC
NBA 2K Playgrounds 2 voor PC, PS4, Xbox One en Switch
Starlink: Battle for Atlas voor PC, PS4 en Xbox One
Valkyria Chronicles voor Switch
23 oktober:
Crayola Scoot voor PC, PS4, Xbox One en Switch
Just Dance 2019 voor PS4, Xbox One, Switch, Wii U, Xbox 360(!) en Wii(!)
26 oktober:
My Hero One’s Justice voor PC, PS4, Xbox One en Switch
30 oktober:
Call of Cthulhu voor PC, PS4 en Xbox One
Sports Party voor Switch
Steep: X Games Pass DLC
31 oktober:
Orphan voor PC
Welke games verheugen jullie je het meeste op?

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →