Ubisoft's Serge Hascoet uit onduidelijkheid toekomst Splinter Cell en Prince of Persia

Serge Hascoet, chief creative officer binnen Ubisoft, heeft in een interview met Gameinformer aangegeven dat de toekomst van de Splinter Cell en Prince of Persia franchises onzeker is.

Er werd gevraagd of er plannen zijn om bepaalde franchises af te stoffen die de laatste vijf tot tien jaar stil hebben gelegen. Ook vroeg hij wat de stem van de fans hierin betekent. Vermoedelijk doelde de interviewer hiermee ook op Prince of Persia en Splinter Cell. Dit leek voor Serge Hascoet ook duidelijk, aangezien zijn antwoord direct daarop gericht was.
– “Ik houd van Splinter Cell, Ik houd van Prince of Persia. Ik kan nu echter geen informatie vrijgeven, maar ik kan wel melden dan we vechten voor de middelen. Het is niet de vraag of we het willen, maar of we het kunnen.”
splinter cell
Er werd vroeg in het interview veel over Assassin’s Creed gesproken. Zo wist hij te melden dat RPG-elementen in de games steeds belangrijker werden, wat zich ook uit in player customization. Verder had hij het over het releaseschema. Het zou niet direct de bedoeling zijn om elk jaar een Assassin’s Creed game uit te brengen. “We hebben twee teams die de games ontwikkelen, één in Montreal en één in Quebec, en we willen ze genoeg tijd geven. […] Het is voor ons geen kwestie van een jaarlijkse uitgave, maar van kwaliteit.”
De interviewer stelde hem ook de vraag wat de toekomst was voor games die ook voor een jonger publiek geschikt zijn. Hierop antwoordde hij dat games die op volwassenen gericht zijn simpelweg beter verkopen. Ze willen graag meer games maken in franchises zoals Rayman, Starlink en Mario + Donkey Kong. Maar als ze dit doen moet het wel vanzelf komen, aldus Hascoet.

Battle royale, techniek en VR

Er wordt nog gesproken over zaken als VR, techniek en een mogelijke battle royale game. Betreffende technische zaken is het o.a. de vraag binnen Ubisoft of multiplayer op een goede manier naar Assassin’s Creed is te brengen. Ook lopen er nog steeds experimenten om Assassin’s Creed in VR toe te passen. Progressie hierin verloopt echter zeer traag.
splinter cell
Betreffende Battle Royal games is hij duidelijk. Veel ontwikkelaars behalen niet de populariteit van Fortnite en vallen af. Ubisoft is verschillende ideeën uit aan het proberen, en wellicht zal er één doorontwikkeld worden om een volledige game van te maken.
Wil je het hele interview terug lezen, klik dan hier.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation