28 mei 2024

eSports: Week 2 Dutch Championship League

Afgelopen maandag is de tweede week gespeeld in de Dutch Championship League. Team Echo Zulu en ToxicFalcons eSports pakten beide hun tweede winst op. New Dynasty en Noot Noot eSports pakten beide hun eerste winst op. Team Legion en Damage Incorporated wachten nog steeds op hun eerste winst en staan nog puntloos onderaan.

Vorige week bespraken we kort de eerste vier teams uit de Dutch Championship League. Vandaag leggen we de vier overige teams onder de loep. Toevalligerwijs namen deze vier teams het ook nog is afgelopen week het tegen elkaar op. New Dynasty won van Team Legion en Noot Noot eSports won van Damage Incorporated. Nu we twee weken bezig zijn waar liggen de sterke en zwaktepunten van deze vier teams?

New Dynasty en Team Legion

New Dynasty had een sterke voorjaar, het stond in de finale van de ESL Benelux en kwam ook redelijk ver in de Benelux Premier League. New Dynasty kenmerkt zich met een sterke jungler en ADC. Beide spelers in die posities zijn de drijvende krachten achter dit team. De shotcalling en de mechanics van deze twee spelers zorgen altijd wel voor dat New Dynasty sterk voor de dag komt. Midlane en toplane zijn de zorgenkindjes van New Dynasty. En dat is niet omdat ze minder goed zijn maar omdat in deze competitie simpelweg betere toplaners en midlaners zijn.
Team Legion is één van de twee teams die niet volledig uit Nederlanders bestaat. Hun toplaner is een Griek en hun botlane bestaat uit een Duitser en een Oostenrijker. Dit is wellicht één van de zwaktepunten in het team: communicatie. Door de verschillende nationaliteiten , zou de voertaal Engels moeten zijn. Echter wanneer je achter loopt kan de kans zijn dat spelers in hun eigen taal met hun taalgenoten gaan communiceren. Daarnaast maken de toplane en de support beide geen beste indruk. In beide games waren deze spelers zwaar aan het verliezen. Echter hun jungler en midlaner lieten wel twee goede games zien. Als Team Legion punten willen scoren zullen ze alle resources in die twee lanes moeten stoppen.

Noot Noot eSports en Damage Incorporated

Noot Noot eSports is een nieuw team in de Nederlandse competitie. Ze hadden de pech dat ze in de eerste week gelijk Team Echo Zulu hadden maar ze hebben zich prima herpakt in de tweede week. Hun toplaner en ADC lijken de dragende krachten van het team. Met name de ADC dient men in de gate te houden. Als deze speler de resources krijgt, kan hij prima de game winnen voor het team. Echter de jungler en support zijn er wat minder steady uit. Maar als team maken ze zeker wel indruk in de eerste twee weken.
Damage Incorporated is de andere team dat niet volledig uit Nederlanders bestaat. Hun toplaner en ADC komen respectievelijk uit Zweden en Denemarken. Ondanks dat ze twee games hebben verloren zien ze er niet erg slecht uit. Sterker nog de eerste game was winbaar voor het team. Wellicht hebben zij wat minder moeite om in het Engels te communiceren.  Welke lanes er nou echt zwak zijn in dit team is moeilijk te zeggen. Afgelopen week werden ze weggespeeld door Noot Noot eSports en in de eerste week was het krap aan. We zullen dit team nog even moeten volgen om een wat betere beoordeling van hun te kunnen geven.