2 december 2023

Wie zijn de zes Spider-Verse helden?

Spider-Man: Into the Spider-Verse bracht gister een aanzienlijk vette trailer uit. In deze trailer zaten zes verschillende ‘Spidies‘. Waar de eerste trailer Miles Morales liet zien, laat deze er toch wat meer over kwijt. Maar wie zijn die helden nu precies?

In het Marvel universum zijn er verschillende versies van Earth. De traditionele Spider-Man komt bijvoorbeeld uit Earth-616. Als je series of films van Marvel of DC hebt gezien, dan ben je vast en zeker bekend met dit fenomeen. Er zijn een onbepaald aantal universa, met ieder hun eigen nummer, ieder hun eigen verhaal. Waar Peter Parker op nummer 616 een superheld is, kan hij in een ander universum een pizza-bezorger zijn. Maar waar komen de zes spinnetjes nu precies vandaan en wie zijn ze?

Spider-Man (Earth-616)
De traditionele Peter Parker versie van Spider-Man, komt van aarde nummero 616. Dit is degene die we in bijna alle Marvel films te zien krijgen. Deze versie zal gespeeld worden door Jake Johnson, die bekend is door het spelen van Nick in New Girl.
Into the Spider-Verse
Miles morales (Earth-1610)
Miles is ook één van de bekendere Spidies. Miles is gebeten door een mechanische spin die de krachten van de originele held na zou moeten bootsen. Hij is tevens ook de hoofdrolspeler van Into the Spider-Verse.  Miles wordt gespeeld door Shameik Moore, bekend van de film Dope.
Into the Spider-Verse
Spider-Gwen (Earth-65)
De bad-ass vrouwelijke Spidie die wij in de tweede trailer hier boven zien heeft haar krachten gekregen omdat zij in haar universum gebeten is door de spin die normaal bestemd is voor Peter Parker. Ze word ook wel Spider-Woman of The Ghost Spider genoemd. Zij zal worden gespeeld door niemand minder dan Bumblebee’s Hailiee Steinfeld.
Into the Spider-Verse
Peni Parker (Earth-14512)
Deze anime versie van Spider-Man is waarschijnlijk één van de rare versies van… Peni is een schoolmeisje met een liefde voor Mech Robots. Dit is ook waar zij haar kracht vandaan zal halen. Ze wordt gespeeld door Kimiko Glenn.
Into the Spider-Verse
Spider-Ham (Earth-8311)
Eh, waar begin ik met deze? Spider-Ham is Peter Parker (Porker) in de vorm van een varken. Hij is essentieel gezien een parodie op de held. In zijn universum wordt hij omringt met vergelijkbare grappige versies van jouw favoriete superhelden. Eén voorbeeld hier van; Hulk-Bunny… Spider-Ham wordt gespeeld door John Mulaney.
Into the Spider-Verse
Spider-Man Noir (Earth-90214)
Deze alternatieve versie is nog steeds Peter Parker. Deze versie komt uit de jaren 20-30. Hij wordt gespeeld door Nicholas Cage, bekend van letterlijk elke film ooit. Deze versie ziet er dan ook uit als een soort privé-detective uit het begin van de twintigste eeuw. Noir is ook een stukje donkerder dan je gemiddelde spin, letterlijk en figuurlijk.
Into the Spider-Verse
Kijk jij al uit naar Spider-Man: Into the Spider-Verse? Laat het ons weten! De film draait vanaf 20 december in alle Nederlandse bioscopen!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →