15 april 2024

Black Ops 4 krijgt framecap voor Blackout game-mode

Treyarch laat ons weten dat op de launch van Black Ops 4, de Blackout mode op PC een framecap zal hebben. Deze framecap zal op release 120fps zijn.

Op Reddit geeft Treyarch aan dat dit is om stabiliteit van de servers te kunnen garanderen. Het statement van Treyarch:
“Framerate heeft invloed op de last die we op onze servers ervaren. We willen wel een goede ervaring kunnen bieden aan iedereen die op de eerste momenten erin duikt. Ons plan: Op het moment van release starten we met een framecap van 120fps voor Blackout. Zo garanderen we vanaf dag één een goede stabiliteit voor elke speler. Zodra als we de servers als stabiel ervaring, verhogen we dit naar 144fps. Ervan uitgaande dat alles soepel verloopt wordt de framecap binnen enkele dagen verwijderd. De Zombies en multiplayer modes zullen vanaf de eerste dag zonder framecap te spelen zijn.”
Tijdens de Blackout beta was er al een framecap van 90fps. Dit was om te zorgen dat de servers geen bottleneck zouden vormen. Zo heeft Treyarch naar eigen zeggen goed kunnen testen en veel verbeteringen gemaakt.
black ops 4

Release

Call of Duty: Black Ops 4 zal aanstaande vrijdag (12 oktober) uitkomen voor Xbox One, PS4 en PC. Er zullen 4 fysieke en 3 digitale versies met verschillende hoeveelheden extra content beschikbaar zijn voor Xbox One en PS4. Voor PC zal dit de eerste primaire Call of Duty game zijn die niet op Steam verkrijgbaar is (met uitzondering van de console-exclusive Call of Duty 3). Black Ops 4 zal middels Blizzard’s Battle.net aangeschaft en gespeeld moeten worden.
blizzard black ops 4
De game zal geen singleplayer campaign bevatten. In plaats daarvan zijn er losse solo-missies te spelen met elke Specialist character. Deze missies dienen als achtergrond in hun verhaal. Hierin zullen we dan wel de bombastische momenten terug zien die we van Call of Duty campaigns gewend zijn.
Black Ops 4 is ondertussen de 15e primaire titel in de Call of Duty franchise. De game is ontwikkeld door Treyarch, die de jaarlijkse releases afwisselt met Infinity Ward. Sinds 2014 doet de studio Sledgehammer games mee in deze afwisseling. Hierdoor krijgt elke titel nu een ontwikkeltijd van drie jaar in plaats van twee. Sinds Call of Duty 2 in 2005 is dan ook elk jaar een game in de primaire serie uitgekomen.
Black Ops 4 komt op vrijdag 12 oktober uit voor PlayStation 4, Xbox One en Battle.net voor PC.
– Call Of Duty: Black Ops 4 release en framecap
– Gamescom 2018: Call of Duty: Black Ops 4
– Call of Duty Black Ops 4 vereisten bekend

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →