1 december 2023

Fallout 76: Mods & Microtransactions

Fallout 76 is er één die de formule een beetje omgooit en een sociaal aspect mengt met elkaar lekker uitmoorden. Hoe zal het dan in de game zitten met Mods en Microtransactions? Daar geven de devs een antwoord op.

Micro transacties is iets wat onvermijdbaar is in het jaar 2018. Sommige games handelen dit aspect op een respectvolle en eerlijke manier, andere games exploiteren mensen bij het leven, maar hoe pakt Fallout 76 dit precies aan? De valuta zal ditmaal Atoms heten. Deze valuta kan uit worden gegeven aan nieuwe outfits, skins en andere cosmetische goedjes. Je kan deze Atoms kopen met echt geld, maar je kan ze ook verdienen in-game door middel van het uitspelen van uitdagingen.
Het lijkt er dus al direct op dat Bethesda aan de goede kant van de industrie staat, iets waar velen ook wel op gokte. Bethesda laat ook weten dat Atoms bij zowat iedere voetstap naar je hoofd worden gesmeten en dat het uitgeven van echt geld volledig optioneel zal zijn. Dit is goed nieuws voor de game en ook voor de spelers. Pre-orders krijgen vanaf dag 1 al 500 Atoms cadeau.
fallout 76 1920x1080 image
En mods dan?
Mods in Fallout, zullen alleen lopen in private servers. Dit is natuurlijk ook vrij normaal gezien de main-game always-online is. Pete Hines vertelt het zo…

“Mod support is going to be tied to work that we’re also doing on private servers, and letting people do private servers. Mods will be a thing that run on private servers,” 

Voor de rest zullen Mods hetzelfde werken als dat spelers gewend zijn. Mods worden ietsjes later dan lancering beschikbaar gesteld, omdat de game natuurlijk nog een Day One patch zal moeten krijgen, die grootse bugs en issues eruit zal halen.
Ga jij Fallout 76 met Mods proberen of misschien altijd zo spelen? Laat het ons weten in de reacties hier beneden. 

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →