29 mei 2024

Wat heeft Jagex in petto voor RuneScape deze winter?

Zoals jullie weten zijn wij naar RuneFest 2018 geweest in Engeland. Het was een zeer leuk weekend en Jagex heeft veel in petto voor hun games, zowel Old School als Runescape. Hier hebben wij alle nieuwe informatie over Runescape bij elkaar gezet voor deze winter.

Jagex heeft op RuneFest 2018 met allerlei nieuwe dingen lopen aankondigen. Zo zijn er leuke dingen vrij gekomen van Old School RuneScape en natuurlijk RuneScape zelf. Om even alles te ordenen hebben we alles op een rijtje gezet betreft RuneScape, dit betekent dus niet voor Old School.

Twee nieuwe quests

Één nieuwe quest is een beetje te weinig vinden wij zelf, daarom heeft Jagex er nog een tweede quest erbij gedaan. Zo blijven we de wereld van RuneScape ontdekken. De twee nieuwe avonturen heten “The Needle Skips” en “Violet is Blue”.
De quest “The Needle Skips” is een moord-mysterie die op de speler’s z’n schouders wordt gelegd om op te lossen. De quest gaat over een lokale familie en een beeld genaamd The Needle. Dit is een krachtige steen die door de goden is ontwikkeld voor meerdere dingen. Echter sinds er een moord is gepleegd heeft The Needle het hele scenario in een bubbel op genomen waar de tijd stilstaat. Aan jou de taak om de dader te vinden door verschillende manieren. “The Needle Skips” is vergeleken met andere quests een nieuwe soort. Geen liniaire lijn, door middel van clues en dingen die jij gezien hebt kun je deze mysterie oplossen.
Winter komt eraan en zo komt er dus ook een nieuwe quest. “Violet is Blue” is echter geen tijdelijke quest, dit avontuur valt het hele jaar door te spelen. Dit avontuur volgt een meisje genaamd Violet die geadopteerd is geworden door Yeti’s. Violet denkt namelijk dat zij ook een Yeti is en wilt heel graag naar Yeti Town. Natuurlijk is het aan jouw de taak om haar te begeleiden naar het dorp. Obstakels zul je natuurlijk tegenkomen in de vorm van puzzels.

Totdat de dood ons scheidt

Halloween komt eraan en dat wordt natuurlijk gevierd met een World Event die Free-To-Play EN Members kunnen spelen. Niemand wordt buiten gesloten.
Het verhaal achter dit event gaat als volgt. In Draynor Village is er een gat ontstaan wat heel onschuldig lijkt. Moia, de generaal van Zamorak en dochter van Lucien, die de boel komt onderzoeken. Het mysterieuze gat ontploft en neemt Moia gevangen. Tegelijkertijd komen er beesten vrij die eerst vast zaten in Daemonheim. Natuurlijk mag jij deze beesten slachten in ruil voor Slayer Experience. Ook krijg je hulp van de zogenaamde “Four Horsemen of the Apocalypse”. De helden van deze possé zijn Death, War, Pestilence en Famine. Iedere held heeft natuurlijk zijn eigen power die je helpt om deze wilde beesten te verslaan.
Het event duurt de hele maand lang en is voor iedereen te bespelen. De rewards die te verkrijgen zijn zullen voornamelijk kosmetische overrides zijn voor je wapens. Ook is er genoeg XP voor iedereen, mis dit feestje dus niet!

Elite Dungeon #3

Eerder dit jaar zijn al twee Elite Dungeons vrijgekomen: The Temple of Aminishi en The Dragonkin Labortory.
Deze Dungeon is geplaatst in de Sunken Darkness, ook zal er een specifiek nieuw karakter te zien genaamd “The Ambassador”. In deze dungeon valt nog meer gevaar te bevechten maar dat laten we aan jullie over.
Elite Dungeon #3 zal te bespelen zijn in februari van 2019. Voor iedereen die alle drie van deze uitdagingen hebben gecompleet dan zal er leuke beloningen staan te wachten.