18 mei 2024

Zijn dit echte afbeeldingen van de Nintendo 64 Classic Mini?

Op twitter zijn afbeeldingen geplaatst van wat ogenschijnlijk de Nintendo 64 Classic Mini zou moeten zijn. Nintendo heeft nog geen verklaring afgegeven.

Deze afbeeldingen lijken vanaf een scherm te zijn genomen. Van de ene kant zou dit er geloofwaardigheid aan moeten lenen dat het een lek is. Van de andere kant kan dat juist een poging zijn om dit zo te laten lijken. De waarheid is natuurlijk moeilijk te achterhalen. Zeker omdat de oorspronkelijke poster aangeeft dat degene die de foto’s heeft gelekt, anoniem wilt blijven.
https://twitter.com/CarlBrennand1/status/1051003726809444353
Er gaat veel speculatie rond over de waarschijnlijkheid dat de foto’s renders zijn, en niet van een fysiek product. Ook hier kunnen beide opties waar zijn. Het kan door een fan gemaakt zijn, maar renders als deze zijn ook niet ongebruikelijk voor promotie materiaal. Wel heeft Nintendo een nieuw trademark aangevraagd en gekregen voor een logo van een Nintendo 64 controller. Iets wat het vermoeden van de komst van een Nintendo 64 Classic Mini versterkt.
Nintendo 64 classic mini

Geruchten

De geruchten van een Nintendo 64 mini gaan al een tijd rond. Zeker na de aankondiging van de Playstion Mini. Na het succes van de NES Classic Mini 2016 en de SNES Classic Mini in 2017, lijkt het dan ook niet onwaarschijnlijk dat Nintendo de N64 een soortgelijke release zal geven. In juni vorig jaar kondigde Nintendo aan de de SNES Mini op 29 september 2017 uit zou komen. In juli 2016 kondigde ze de NES Mini aan, die uitkwam op 11 november van dat jaar. Het succes van de NES Mini was echter zo groot, dat Nintendo zeer snel door haar voorraad heen was. Deze grote vraag heeft ertoe geleid dat Nintendo afgelopen zomer een nieuwe, grotere lading hiervan opnieuw op de planken gezet.
Gezien de aankondigingen van de NES en SNES Classic Mini al in de zomer plaats vond, met een release aan het einde van het jaar, is het onwaarschijnlijk dat de Nintendo 64 Classic mini dit jaar nog zal uitkomen.
Nintendo 64 classic mini

Speculatie

Naast dat er al lang speculatie is over de release van de Nintendo 64 Classic Mini, wordt er ook veel gesproken over de games die deze dan zal bevatten. De Nintendo 64 heeft veel releases van ontwikkelaar Rare gezien. Gezien de IP’s van de meeste van deze games in handen zijn van Microsoft, die sinds 2002 eigenaar van is van Rare, lijkt het onwaarschijnlijk dat deze op de Mini Console worden geplaatst. Dit maakt het nog steeds niet onmogelijk dat Microsoft een eenmalige licentie hiervoor aan Nintendo kan verkopen. Alleen de games van Rare met Nintendo karakters zoals Donkey Kong, kan Nintendo zonder problemen op de mini console plaatsen.
nintendo 64 classic mini
Een van de populairste games voor de Nintendo 64, GoldenEye, zal vrijwel zeker niet mee geleverd worden. Deze game heeft licenties binnen meerdere bedrijven, bedrijven die ook weer van eigenaar gewisseld zijn. Dat maakt het uitermate lastig voor Nintendo om de juiste rechten hiervoor binnen te halen.
De 20 games die wij verwachten dat op een eventuele Mini console zullen komen te staan staan:

        1. Super Mario 64
        2. Mario Party 2
        3. Mario Kart 64
        4. Mario Tennis
        5. Mario Golf
        6. Paper Mario
        7. Super Smash Bros.
        8. Yoshi’s Story
        9. Star Fox 64
        10. The Legend of Zelda: Ocarina of Time
        11. The Legend of Zelda: Majora’s Mask
        12. Pokémon Stadium
        13. Wave Race 64
        14. Excitebike 64
        15. Pilotwings 64
        16. 1080° Snowboarding
        17. F-Zero X
        18. Donkey Kong 64
        19. Diddy Kong Racing
        20. Kirby 64: The Crystal Shards

Sony kondigt PlayStation Classic Mini aan
Releasedatum van SNES Classic 29 September
Nintendo Classic Mini NES aangekondigd

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →