30 mei 2024

eSport: G2 Esports door naar de laatste acht op Worlds

G2 Esports heeft zich gister als eerste Europese team geplaatst bij de laatste acht van Worlds 2018. Op de slotdag van groep A was er weer een tie breaker nodig om de stand te bepalen in een groep. Met bloed zweet en tranen wist G2 Esports na een lange dag zich te plaatsen voor de kwart finales.

Zondag was het al een gekkenhuis op Worlds met de uitschakeling van Gen. G. en helaas Team Vitality. Gisteren was het niet veel anders. Diverse verrassende games bezorgde de Worlds fans weer een dag vol spannende en leuke games. G2 Esports wist zich samen met het Koreaanse Afreeca Freecs te plaatsen voor de kwart finales. Zij voegen zich bij RNG en Cloud9 die zich zondag geplaatst hebben.
G2 Esports begon de laatste dag met een 2-1 stand en op plek 2 van de groep. Flash Wolves begon met 3-0 stand maar verloor gelijk al de eerste game. G2 Esports startte wel goed en won zijn eerste game. Maar daarna volgde verlies na verlies. Flash Wolves herstelde zich tegen G2 Esports maar verloor daarna verrassend van Phong Vu Buffalo. Hierdoor moest Flash Wolves een tie breaker spelen tegen de verliezer van de game G2 Esports en Afreeca Freecs. Winnaar van die game zou zich plaatsen als groepshoofd.
Afreeca Freecs deed in die game wat het al heel de dag deed. En dat was winnen. Hiermee zien we alsnog een Koreaanse team dat zijn groep weet te winnen. G2 Esports moest hierdoor een tie breaker spelen tegen Flash Wolves. Flash Wolves, ondanks de tie breaker, werd gezien als één van de favorieten van het toernooi. Maar in de laatste game met G2 Esports konden ze dat niet laten zien. Mede door de onverslagen pick van G2 Esports, Heimerdinger, wist G2 Esports Flash Wolves te verslaan. Het eerste Europese succes is een feit.
Morgen speelt de laatste Europese team die zeker nog in de race is om bij de laatste acht te komen. Fnatic zal dan de laatste serie games van groep D spelen.