20 mei 2024

EA hint naar Command & Conquer remake

Jim Vessella, een producent bij EA, heeft om feedback gevraagd betreffende mogelijke remasters van de klassieke Command & Conquer games

Deze feedback heeft hij in berichten op meerdere websites en platformen gevraagd. De meest opvallende hiervan zijn op reddit en de website van OpenRA. Hij geeft ook aan dat hij tien jaar geleden met veel plezier aan Command & Conquer 3 heeft mogen werken.
Naar aanleiding van de slechte ontvangst van Command & Conquer: Rivals op mobiele platformen, wil EA de games nieuw leven inblazen. Eerder werd Command & Conquer: Tiberium Alliances ook zeer slecht ontvangen. Tiberium Alliances is een browser-based game uit 2012. Hierbij moest de gamer, samen met andere spelers, gebieden veroveren van andere Alliances. Na de relatief goede ontvangst van Command & Conquer 3 (2008) en Red Alert 3 (2009) bracht EA in 2010 C&C 4: Tiberium Twilight uit. Omdat EA in deze game het aspect van een basis bouwen weg haalde, werden hier ook al veel fans van de serie had weggejaagd.
https://www.youtube.com/watch?v=fyNXQpAFQJc
Met dit verzoek tot feedback lijkt EA wel een andere weg in te willen slaan. Met het vragen van feedback zouden fans moeten krijgen wat ze graag zien. Veel fans reageren echter sceptisch. Er wordt vooral angst geuit over dat ze projecten als OpenRA willen stoppen. Ook zijn er mensen angstig dat EA met DLC en micro-transacties gaat werken. Tevens wordt er gevraagd om de remasters gratis aan te bieden. Desalniettemin wordt er ook met veel positieve reacties gereageerd.

OpenRA

OpenRA is een fan project om de originele games op moderne PC’s en besturingssystemen speelbaar te maken. Ook kunnen de games dan gespeeld worden in hogere resoluties. De gebruiker moet wel de content zelf aanleveren middels de game CD’s of een Origin download.
command & conquer
Het statement van Jim Vessella:
“Zoals de meeste van jullie weten, hebben we onlangs Command & Conquer: Rivals aangekondigd. Een mobiele game die zich afspeelt in het Command & Conquer universum. Jullie hebben reacties gegeven, en de boodschap hebben we luid gehoord. De Command & Conquer community wilt hun geliefde franchise terug naar PC. Als een Command & Conquer fan van meer dan 20 jaar zijnde, ben ik het volledig met jullie eens. Met dat in gedachte zijn we aan het kijken naar spannende ideeën betreffende een eventuele remake van de klassieke games. De eerste stappen naar het vieren van het 25 jarig jubileum zijn dan ook al gezet. We zijn dan ook zeer benieuwd naar jullie feedback. … In de komende periode zijn we dan ook op meerdere manieren met fans in gesprek.”

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →