eSports: Fnatic plaatst zich voor de laatste acht op Worlds

Fnatic heeft zich gisteren op een weergaloze wijze geplaatst voor de kwart finales van Worlds 2018. Op de laatste speeldag van de groepsfase was er niemand instaat om Fnatic te verslaan. Daarmee plaatste Fnatic als tweede team uit Europa voor de kwart finales. Twee teams uit  Europa bij de laatste acht, wat een geweldige prestatie.

Fnatic begon de dag met één punt achterstand op Invictus Gaming die nog ongeslagen was in groep D. Maar Fnatic vloog uit de startblokken tegen 100 Thieves. Binnen 35 minuten werd er genadeloos afgerekend met het team uit Noord Amerika. De game daarna werd gespeeld tegen G-Rex. Deze game werd nog sneller afgehandeld dan de game tegen 100 Thieves. Binnen 25 minuten viel de Nexus al ten prooi aan het sterke team uit Europa.
Na G-Rex kwam de titanenstrijd tegen Invictus Gaming. Invictus Gaming won de beide games tegen 100 Thieves en G-Rex. Deze laatse game zou beslissen of Invictus Gaming de groep won of dat er een tie breaker moest komen. Bwipo de rookie van Fnatic mocht tegen G-Rex al invallen, tegen Invictus Gaming mocht Bwipo weer spelen. Fnatic speelde tegen alle verwachting in Invictus Gaming van Summoners Rift. De game duurde een kleine 30 minuten of Fnatic brak de Nexus.
In de tie breaker voor winst van groep D, kwam Invictus Gaming sterker voor de dag. Met name Duke de toplaner vormde een ware plaag voor Fnatic. Maar door geduld en brilliante team fights wist Fnatic Invictus Gaming voor de tweede keer op rij te verslaan. Gezien deze games back to back waren, zien we het positief in voor de best of five series die vanaf de kwart finales wordt gehanteerd.
Na de tie breaker was het tijd voor de loting van de kwart finales. En Fnatic had niet gunstiger kunnen loten. Tot aan de finale ontlopen ze topfavorieten KT Rolster en RNG. Echter G2 Esports trof het wat minder tijdens de loting. Zij mogen aantreden tegen MSI Champions RNG. Geen onmogelijk taak, maar wel een hele zware voor G2 Esports.
Schema-Worlds-2018

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation