29 mei 2024

Intellivision Entertainment kondigt nieuwe console aan

Wie van retro gaming houdt en daar geen genoeg van kan krijgen zal blij zijn met de aankondiging van de Amico retro console. Intellivision Entertainment kondigde dit weekend tijdens de Portland Retro Gaming Expo de nieuwe console aan. Eerder dit jaar heeft Intellivision al een paar hints gegeven dat het bedrijf aan een nieuwe console werkte, nu is het eindelijk bevestigd.

De Amico staat momenteel op voor release in 2020. De console heeft twee draadloze controllers met touchscreen die boven op het apparaat kunnen worden gelegd om op te laden. In totaal kunnen acht controllers worden gebruikt, waarbij ook mobiele telefoons werken om games te besturen.
De Amico is gericht op 2D-games die geen geweld bevatten. Zo hoopt het bedrijf een product op de markt te zetten die “ouders willen kopen”. Om het nog aantrekkelijker te maken heeft Intellivision gekozen om de games aan te bieden voor maximaal acht dollar. Overigens worden er geen ports van games op andere platformen aangeboden. Wel staan remakes van klassieke Intellivision-, Atari- en iMagic-games op de planning, met onder andere Moon Control, Burgertime, Lode Runner, ToeJam and Earl, Spelunker en Pong.
In de Verenigde Staten gaat de Amico op 10 oktober 2020 lanceren voor een prijs tussen de 149 en 179 dollar. Meer details en officiële afbeeldingen worden begin deze week nog verwacht.