19 april 2024

Esports: League of Legends Worlds in 2019 in Europa

De World Championship van League of Legends zal volgend jaar plaatsvinden in Europa. Dit heeft Riot Games bekendgemaakt op de website lolesports. In hetzelfde bericht worden ook de locaties voor 2020 en 2021 aangekondigd. Worlds zal in 2020 in China plaatsvinden en in 2021 in Noord-Amerika.

Het duurt nog maar 2 dagen voordat de finale van de League of Legends World Championship begint. Fnatic zal het in de finale opnemen tegen IG en kan daarmee de tweede Europese titel binnenhalen. IG heeft de kans om de eerste Chinese titel te bemachtigen. Het World Championship nieuws eindigt echter niet bij de finale. Riot Games heeft namelijk de locaties bekendgemaakt van de komende 3 World Championships. Dit is een goede zet van het bedrijf gezien het veel kritiek heeft gekregen op hun communicatie rondom de World Championship. De eerstvolgende locatie zal Europa zijn en vindt plaats in 2019. De finale zal plaatsvinden in de AccorHotels Arena in Parijs en de andere venues zullen later bekendgemaakt worden.

China en Noord-Amerika

Riot Games heeft niet alleen de locatie van Worlds 2019 bekendgemaakt. De locaties van de twee opvolgende World Championships zijn ook al aangekondigd. Worlds 2020 zal plaatsvinden in China. Er is nog niks bekend over de venues waar het toernooi in 2020 zal plaatsvinden. Worlds 2021 zal plaatsvinden in Noord-Amerika. Ook over deze locatie is nog niks vermeld over de venues die gebruikt zullen worden.