19 april 2024

Alle Super Smash Bros. Direct info samengevat

Nintendo beloofde veel informatie los te laten in de nieuwe direct die over Super Smash Bros. zou gaan. Dat werd dan ook in de eerste minuut al waargemaakt. Incineroar, bekend van de Pokemon serie, en Ken van street fighter worden aan het roster toegevoegd.
In de Direct werden de moves en technieken van de nieuwe fighters uitgelicht. Incineroar zal vooral een throw-focussed fighter zijn met een aantal special moves die nogal riskant zijn waaronder Dark Lariat. Incineroar krijgt dan ook een special finisher die gebaseerd is op een Z-move.
Super Smash Bros Ultimate spelers zullen beginnen met een kort roster van characters. Uiteindelijk zullen er 74 vechters unlocked kunnen worden.
Super Smash Bros. Ultimate
Daarnaast verschijnen er een hele hoop nieuwe amiibo’s waaronder Wolf, Ridley en Inklink.  Elke nieuwe fighter zal uiteindelijk een amiibo krijgen.
Trophies verdwijnen. In de plaats daar van krijgen we spirits. Spirit characters zullen je eigen characters in gevecht helpen. Spirits zijn characters die hun fysieke vorm kwijt zijn. Je zult als speler de spirits moeten helpen om terug te keren naar de fysieke wereld. Je kunt een primary spirit aan je character linken en zo krachten door geven. Een primary spirit heeft dan ook weer slots, waar je een support spirit aan kunt toevoegen. Zo is er toch nog een manier om een fighter te customizen.
Je kunt je spirits trainen, evolueren of zelfs een soort fusion process door lopen om zo een nieuwe te krijgen. Daarnaast kun je ze op exploration sturen om zo met items terug te komen.
Master Spirits zullen verslagen moeten worden om nieuwe facilities te unlocken.
Online battles (2VS2 en spectator mode) keren ook weer terug. Spelers kunnen hun eigen regels instellen. Matchmaking zal je dan ook koppelen aan spelers die dezelfde voorkeuren hebben. Spelers krijgen een GSP (Global smash power) ranking die zal werken als een soort leaderboard. Het is dan ook mogelijk om korte voorgeselecteerde messages naar elkaar te sturen voordat, en nadat een gevecht heeft plaatsgevonden.
Wie te vaak self-destruct kan zelfs verwijderd worden uit een match.
Het Super Smash Bros. development team zal de game constant in de gaten houden om zo te kijken of fixes nodig zijn.
Er zal een help pagina beschikbaar zijn waarin spelers controls nog een keer na kunnen kijken tips kunnen lezen. Century smash zal gelijk beschikbaar zijn. In deze mode neem je het op tegen een eindeloze stroom van enemy players.
Ten slotte komt er een Smash World app service. Spelers kunnen dan ook een Nintendo Switch mobile app gebruiken om met elkaar te praten.
Na veel nadruk te hebben gelegd op elke fighter te hebben onthuld komt Nintendo met nog meer groot nieuws: Downloadable content is onderweg met daar in miischien wel meer fighters. Spelers kunnen de Fighters pass (als een season pass) aanschaffen om nieuwe fighters en stages te unlocken. Bij de aanschaf zullen spelers een Rex (Xenoblade) outfit unlocken voor de mii swordfighter.
Wie de game gelijk koopt zal de Piranha plant fighter krijgen. Deze is echter nog niet af en verschijnt pas op een latere datum (waarschijnlijk een paar maanden later). Wie de game via My Nintendo registreert zal deze dan ook later kunnen downloaden.
Lees hier onze Smash review!