21 mei 2024

Eerste Forza Horizon 4 uitbreiding aangekondigd

Microsoft heeft op de X018, de Microsoft tegenhanger van Nintendo Direct, de eerste uitbreiding voor Forza Horizon 4 laten zien.

Deze uitbreiding zal de naam Fortune Island krijgen en is vanaf 13 december in de Microsoft store te vinden. De uitbreiding speelt zich af op de gevaarlijke noordelijke eilanden van Brittanië. Schatzoeken schijnt een groot onderdeel van de uitbreiding te zijn. Hoe dit zich zal vertalen in de game is nog niet duidelijk. Hierover zal de komende weken waarschijnlijk meer duidelijk worden.
In Fortune Island gaat het vooral om zeer extreme wegen. Vlak langs ravijnen en over bergpassen rijden zijn voorbeelden die genoemd worden. Ook zullen zware onweersbuien en zelfs de Aurora Borealis in de game aanwezig zijn. Hoewel die laatste vooral esthetische waarde zal hebben, lijkt de onweer ook invloed te hebben op de gameplay.

De uitbreiding staat nog niet los vermeld in de Xbox Marketplace. Normaal kosten volwaardige uitbreidingen voor Forza games €19,99. Op dit moment zijn enkel de uitbreidings-bundel en de Ultimate Edition uitbreiding te zien. Deze bundels bevatten beide toekomstige uitbreiding en kosten respectievelijk €34,99 en €49,99. De Ultimate uitbreiding bevat naast een aantal extra auto’s ook nog de VIP- en Carpass.
Zoals we gewend zijn is extreem weer een goede term om de expansion te omschrijven. De uitbreiding van de eerste Forza Horizon game had de focus op off-road en rally. De tweede game had Storm Island als uitbreiding. Off-road en extreem weer waren hier de sleutelwoorden. De derde game had twee uitbreidingen. De eerste was Blizzard Mountain, vergelijkbaar met de Storm Island uitbreiding, maar dan in de sneeuw. De tweede was Hot Wheels en was helemaal gebaseerd op de speelgoedauto’s en de banen waarop je ze kan laten rijden.

X018

Tijdens het X018 event waren ook nog andere Xbox nieuwtjes te zien. Hieronder vallen o.a. Crackdown 3, nieuwe games in Game Pass, Sea of Thieves updates en toetsenbord en muis ondersteuning voor Fortnite. Mensen die de hele stream willen kijken, kunnen hier terecht:

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →