30 mei 2024

Blizzard heeft geen plannen voor Warcraft 4

Tijdens een interview op BlizzCon 2018 is er nogal wat informatie uitgewisseld. Zo is Diablo Immortal heel slecht ontvangen door de community maar de rework van Warcraft 3 juist heel positief.

Blizzard’s senior producer Pete Stilwell heeft bekend gemaakt dat Warcraft 4 misschien nooit komt, althans er zijn geen plannen voor het volgende deel in de series. Er zit natuurlijk wel nog hoop in de Warcraft series. Zo heeft Blizzard namelijk Warcraft 3: Reforged aangekondigd, een rework van Warcraft 3: Reign of Chaos en de expansion The Frozen Throne.

“I mean, I wouldn’t rule anything out, but we don’t have any plans around [Warcraft IV] at this point. Getting [Warcraft III: Reforged] right, I think, is our priority first and foremost.”
–  Pete Stilwell over Warcraft 4.

Warcraft 3: Reforged wordt bijna helemaal opnieuw gemaakt. Zo zijn hebben alle karakters een nieuwe model gekregen met sterk verbeterde animaties. Natuurlijk hebben alle mappen een transformatie gekregen, net zoals de bijbehorende campaign modus. De User Interface en de World Editor zijn ook verbeterd. Tevens zal Warcraft 3: Reforged te spelen zijn in True 4K.
De game valt nu al te pre-orderen. Reserveer je de Spoils of War editie dan krijg je voor Diablo 3, Hearthstone, Heroes of the Storm en World of Warcraft speciale in-game items.