28 mei 2024

Fallout 76 zal lang ondersteunt worden

Bethesda staat laatste dagen weer in de spotlight dankzij Fallout 76. Sinds dag één is het niet gladjes verlopen en heeft de game tot heden verschillende meningen opgewekt bij de fans.

Terwijl Fallout 76 niet hele goede kritiek heeft ontvangen tijdens zijn eerste dagen, heeft het spel wel al “miljoenen” spelers bereikt. Dat heeft Bethesda gister aangekondigd. Desondanks er nog niet veel kopieën van het spel zijn verkocht, vind Bethesda het wel een mijlpaal dat hun game zich wel rond praat. Voor de mensen die het spel “veel” spelen, heeft de studio goed nieuws: zij willen de game nog lang gaan ondersteunen.
Bethesda heeft natuurlijk feedback ontvangen van de community, goed en slecht. Zo vinden zij het niet plezierig om te lezen dat veel spelers zich frustreren aan een aantal aspecten in Fallout 76. Zo heeft de ontwikkelaar gezegd dat het spel zo snel mogelijk zijn updates en patches zal ontvangen. Ook zullen er regelmatig nieuwe patches uitrollen om het spel vers en draaiende te houden, player feedback zal worden meegenomen voor toekomstige content of fixes.
Buiten het feit dat er zoveel mis is gegaan, heeft de Studio wel al een “indrukwekkende lijst” klaar staan voor Fallout 76. Zo zullen er in de loop der tijd nieuwe quests en events bijkomen, net zoals nieuwe Vaults en een faction-based Player-vs-Player systeem. Voor zover zijn er al twee updates die klaar staan voor december, klik hier om ze te bekijken.
Natuurlijk wilt Bethesda voorkomen dat de speler iedere update een gigantische hoeveelheid aan data moet downloaden. Zo zullen de toekomstige updates, patches en fixes een stuk kleiner zijn dan de eerste patch. Zo was de eerste patch op sommige platforms meer dan 40 gigabyte groot. Wel heeft de ontwikkelaar met klem erbij gezegd dat sommige items of fixes vertraagd kunnen worden door verschillende factoren.