Devil May Cry 5: Wat weten we al?

Na een kleine zijweg brengt Capcom de originele Devil May Cry verhaallijn en set aan personages terug naar de fans in een serieus jasje. Met een wereldwijde release op 8 maart 2019 is dit de grootste uit de franchise. Maar wat weten we precies van de game?!

Allereerst is het al tof om aan te geven dat de game wederom uitkomt voor de PC, Playstation 4 en natuurlijk de Xbox One! Het is de meest ambitieuze uit de reeks volgens de developers en zal de origine terugbrengen naar DmC fans. Er komen meerdere speelbare personages met ieder hun eigen unieke krachten en een boel wapens om jouw arsenaal te verbreden. Er zullen een boel call-backs naar oudere delen in deze zitten, het lijkt erop de game te worden waar de veteranen op zaten te wachten.
Wij hebben de game mogen testen tijdens Gamescom 2018 en waren erg onder de indruk van de cinematics, graphics en grappige dialogen. De bad-ass introductie van Nero liet ons smachten naar meer. Het enige wat ons opviel, was dat de gevechten niet zo uitgebreid voelde. Het blijkt dat wat wij speelden op Gamescom en wat in de uiteindelijke game zal komen erg verschilt van elkaar, gezien combat mechanics nog veel dieper gaan dat de demo op Gamescom. De combat zal uitgebreider dan ooit worden, met over-de-top mogelijkheden zoals wij dat gewend zijn van de serie.
Devil May Cry 5

Is this your first time?

Je kan de game eventueel starten zonder ook maar iets van het universum te weten, gezien een introductie aan de personages ter plekke zal zijn. Wel is het handig, om bepaalde hints te begrijpen, om op zijn minst Devil May Cry 4 te spelen. Op de manier zal jij jezelf al dichterbij Dante en Nero voelen dan als je dit niet doet! Buiten dat is deel 4 één van de beste. Devil May Cry 5 is dan ook een directe sequel en zal zich direct afspelen na de vierde.
In DmC 2013 volg je het achtergrondverhaal van Dante in zijn jongere jaren. Dante is een nephilim; Half engel, half demoon. Je volgt hierin zijn verhaal en hoe het leven met zijn tweelingbroer Vergil verliep. Het is voor sommigen meer een spin-off, maar als je meer over Dante wilt weten dan is dit een grootse aanrader. Buiten dat is de verhaallijn in combinatie met de over-de-top gevechten een geweldige game om te spelen. In het deel dat in 2019 uit zal komen, zullen er veel call-backs naar het verleden zijn. Zo kom je achter de origine van een aantal personages of hoe het iconische wapen van Dante gemaakt werd. De chronologische volgorde is; 3 > 1 > 4 > 2 > 5. Deel 2 valt tussen 4 en 5 in, maar wordt niet direct gezien als onderdeel van het daadwerkelijke verhaal.
 
Ben jij op weg geholpen naar Devil May Cry 5? Laat ons weten wat jij vind in de reacties hier beneden!

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation