2 december 2023

Dead by Daylight krijgt een nieuw hoofdstuk!

De dagen zijn kort, het weer is guur. Een goede atmosfeer om heerlijke horrorgames, zoals Dead by Daylight te spelen, al zeg ik het zelf. Gordijnen dicht, lichten uit en je setup ver van de veiligheid van je muur. Er zou zo maar iemand achter je kunnen staan?

We kunnen weer helemaal los gaan met generatoren repareren of overlevenden meppen met een gloed nieuw Dead by Daylight hoofdstuk, nummer tien: The Darkness Among Us. Deze uitbreiding brengt veel spanning en sensatie. Een nieuwe map, een nieuwe killer met perks en zo ook een nieuwe survivor met perks.

De survivor

De nieuwe survivor heet Jeff Johansen. Een kunstenaar en bierbrouwer die zijn oude leven achter zich had gelaten en opnieuw was begonnen. Tot hij een belletje kreeg van thuis. Zijn vader was overleden en er waren een aantal spullen aan hem nagelaten. Maar hij had nooit, nooit terug moeten gaan…
Jeff Johansen komt met drie eigen perks. Aftercare: wanneer je samenwerkt met een andere speler wordt er een bond gevormd. Dit kan zijn bij het repareren van generatoren of bijvoorbeeld het oplappen van een gewonde. Dit maakt dat je elkaar kan zien, de aura’s, door de gehele map heen. Distortion: je start het spel met drie tokens. Wanneer de killer perks heeft die je aura aan de killer zou laten zien wordt er een token in gezet zodat de killer je juist niet ziet. Je zal niet te zien zijn en je laat ook geen rode markings zien. Zijn de tokens op, dan zal de killer je met zijn perks weer zien. Tot slot is er de perk Breakdown: wanneer je op een haak belandt en je teamgenoten zijn zo tof om je er af te redden breekt de haak. Ook zal je voor een paar seconden de aura van de killer zien, super handig!
Dead by Daylight

De nieuwe map

The Ormond Slopes Resort. In de prachtig gelegen bergen ligt een prachtig ski resort, althans… dat was het ooit. Nu is het een vervallen plek van verdoemenis en pure horror. Verlaten en vergeten werd het resort een hangplek voor problematische jongeren. Met skeletten van skiliften en wat ooit een plek was om steenkool te mijnen is het nu een plek dat je beter kan vermijden.
Dead by Daylight

De killer

The Legion is een gang van problematische, bloeddorstige jongeren, en daarmee de nieuwe killer van Dead by Daylight. Jongeren die het juiste pad volledig hebben verlaten en hun vrijheid hebben gevonden door anderen de vermoorden. Gedreven jagers, slinks opzoek naar prooien…
The Legion’s kracht ligt bij Feral Frenzy. Wanneer deze actief is kan de killer zich snel door de map verplaatsen. Obstakels zoals pallets en het missen van aanvallen hebben een kortere cooldown. Ook komt de killer met drie nieuwe perks. Iron Maiden: trek open die lockers! De handeling zal aanzienlijk minder tijd in beslag nemen. Ook worden aura’s onthult wanneer spelers een locker verlaten. Discordance: wanneer vervelende overlevenden samen werken aan een generator zal de generator oplichten. Niet voor lang, maar lang genoeg dat jij ze kan besluipen en omleggen. Mad Grit: wanneer je iemand heb beslopen en je hebt hem over je schouder gegooid zal deze perk in werking gaan. Je hebt wanneer je iemand draagt géén cooldown op gemiste aanvallen. Wanneer je een andere speler raakt met je aanval zal de wiggle optie van de gedragen speler ook pauzeren. Dit maakt dat je meer tijd hebt om spelers aan te vallen terwijl je iemand draagt zonder dat deze snel zal ontsnappen. Dit klinkt als een hele fijne perk…
Dead by Daylight
Het nieuwe hoofdstuk van Dead by Daylight is vanaf vandaag uit op PC én Xbox One! Kan jij de spanning aan?

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →