21 september 2023

Column: Kerst voor de gamer

Als kind is kerst toch magisch. Al die cadeautjes onder de mooi versierde kerstboom. Op kerstavond maar wachten op dat moment dat je mocht beginnen met uitpakken. En dan kreeg je al die dingen waarvoor je gevraagd had, of niet, maar moest je het de hele kerst laten liggen.

Nu ben ik 36 en er is nog steeds niets veranderd. De kerstboom is wellicht niet meer zo magisch en eerste en tweede kerstdag zitten vol met verplichtingen, terwijl je dacht een extra weekend te hebben. Naar ouders en schoonouders toe, terwijl je dat ook nog moet jongleren met welke vrienden je tijdens kerst kan zien. Niet alleen dat, je moet van te voren ook nog cadeautjes gaan kopen. Wat zeg ik? Cadeautjes bestellen via Bol.com. “Wilt u dit ook laten inpakken?”, ja graag! Maar dat mag dan weer niet van mijn wederhelft, dat moet persoonlijk zijn. Dus er is toch wel veel veranderd.
Wat niet veranderd is, is dat ik wil gamen, non-de-jus! Dan krijg je games cadeau, maar moet je tot na de kerst wachten met het spelen ervan. Volgens mij ben ik niet de enige die dit scenario kent: eerste kerstdag een beetje op tijd opstaan. Het diner staat immers toch pas om vier uur bij je ouders op tafel. In je ochtendjas op de bank of achter de computer, snel even een potje spelen. Al snel is het 1 uur in de middag. Je wederhelft begint al langzaam te roepen dat je je klaar moet gaan maken. “Alleen nog even dit stukje!”, mopper je terug. Maar dat stukje kennen we allemaal. Het is weer een uur verder en de stem vanuit de badkamer is al een heel stuk strenger geworden…
kerst
Afhankelijk van het gezelschap kan de kerst toch nog gezellig worden. Vaak heb ik dan nog die ene neef met wie je over gamen kan praten. Is die er niet, dan zijn films vaak ook nog een optie, iedereen heeft immers Netflix. Vaak blijft het dan wel bij: “Heb jij die film of serie al gezien? Die is echt gewèèèldig!”, “Nee, nog niet. Heb jij dan al die andere gezien?”, “Heb ik nog niet van gehoord…” Om vervolgens weer dingen in mijn lijst te zetten die ik van z’n lang zal ze leven toch niet zal gaan kijken. Aangezien het diner om de een of andere reden met kerst ineens om vier uur moet, hoop ik een beetje op tijd thuis te zijn.
Als je thuis komt is het die twijfel tijd, dat het eigenlijk al te laat is om nog te gaan gamen, maar ook te vroeg voor bed. Toch maar even opstarten. Wat denk je, geen vrienden online. Die hebben natuurlijk ook een kerst met allemaal familie verplichtingen. Toch maar even spelen. Dan hoor ik ineens geroep vanuit de slaapkamer dat ik op moet schieten… Welk antwoord gaat er dan terug? “Alleen nog even dit stukje!”
kerst
                     
Fijne feestdagen iedereen! Vreten op aarde en mogen we allen toch de tijd krijgen om onze nieuwe games te kunnen spelen!
-Lars JJ

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →