2 december 2023

Het beste Battle Royale spel: Ring of Elysium

Nog een Battle Royale game! We kunnen er geen genoeg van krijgen, of toch wel? Sinds een paar dagen is Ring of Elysium in Europa te spelen. En ja, dit is wél een goede Battle Royale.

Ring of Elysium is een spel waar je net als in Playerunknown’s Battlegrounds met een aantal spelers in een map wordt gedropt en je als laatste over moet blijven. Je kan het spel alleen spelen of met vrienden van over de wereld. Ga in een team en zorg dat je andere teams te snel af bent door goede wapens, kogels en gear te verzamelen en maak anderen af voor dat ze jou omleggen. Het concept lijkt erg op PUBG alleen dan in de besneeuwde bergen. Toch zijn er een aantal dingen anders, op de positieve manier!
Ring of Elysium
Drop in de map door een vakje aan te klikken in plaats van ergens uit te springen. Spawn met je teamgenoten op dezelfde plek of verspreid over de map uit strategisch oogpunt. Vervolgens moet je dus je uitrusting bij elkaar sprokkelen. Grote steden hebben meer en betere spulletjes, maar dan heb je ook de kans sneller andere spelers tegen te komen. Je kan er dus voor kiezen om dan in een kleiner dorpje te beginnen en vervolgens een voertuig te regelen om verder te ontdekken. Ook maakt het spel gebruik van bepaalde speel uitrustingen. Je kan gaan voor een grapplehook om hoge bergen te beklimmen of voor een glider om stukken te kunnen vliegen, ook kan je kiezen voor een snowboard om stukken af te leggen! Wat ook anders is en erg leuk zijn de skiliften. Kom gemakkelijk boven op de berg door een ritje met de lift! Maar pas op voor medelifters, je bent een makkelijk doelwit in het karretje, want springen is zelfmoord…
Ring of Elysium
Het doel is om bij een helikopter te komen. Deze helikopter betreden betekent het spel winnen. Je kan er voor kiezen om iedereen vroegtijdig af te maken en dan rustig op de reddingshelikopter te wachten óf je zoekt goede wapens, de helikopter en houdt deze in de gaten. Om vervolgens iedereen die denkt veilig in de helikopter te klimmen neer te snipen. De helikopter zorgt voor een spannende twist in de Battle Royale modus. Ook heeft het spel een zone waar je in zal sterven als je er te lang in blijft. Een ijzige storm sluit de spelers keer op keer in door steeds meer land te domineren. Hoe kleiner de map, hoe pijnlijker het is om door de sneeuwstorm te lopen!
Of Ring of Elysium écht de leukste Battle Royale game is, dat moet je zelf beslissen. Wél is het een heel nieuw en verfrissend concept. Wat de pret helemaal wekt is dat het spel gratis te spelen is! Dus hup, snel naar Steam om het te downloaden!

Ellen Koning

Ik ben Ellen, online te vinden onder de naam Ellieah/Elllieah en een fanatieke gamer en stemacteur. Ik spendeer genoeg uurtjes achter mijn PC en PS4. Een groot horrorfanaat en fan van Ubisoft en Bethesda.

Bekijk alle berichten van Ellen Koning →