27 mei 2024

PUBG krijgt Vikendi ook op mobiel

Eerder deze week heeft PUBG zijn nieuwe map officiëel gereleased voor PC. De nieuwe map, genaamd Vikendi, heeft een sneeuw setting en verschilt van de andere maps.

Vlak na de PC release van de nieuwe map Vikendi, komt deze ook naar je mobiel. PUBG is gratis te downloaden in de iOS en Google Play stores; als je de game al bezit is echter alleen een update nodig. Zo kan iedereen genieten van de festiviteit.
Vikendi verschilt nogal van de andere drie mappen. Erangel en Miramar zijn de twee grootste maps in het spel, beide zijn 8×8 kilometer. Een tijdje terug kwam ook Sanhok erbij; een kleine map om actie hoog te houden. De map heeft dan ook een speelvlak van 4×4 kilometer. Dit zorgt voor snellere potjes, meer loot en veel meer schietpartijen. Om nog meer verandering in het spel te brengen is Vikendi gemaakt op een 6×6 kilometer vlakte. Ook is de map bedekt met sneeuw, iets nieuws voor PUBG. Het speelterrein bevindt zich tussen bergen, open velden, bevroren vijvertjes en verlaten dorpjes.

Een nieuwe map brengt ook nieuwe content met zich mee. Zowel als nieuwe video content maar ook als in-game aspecten. Dit keer komt er een nieuw voertuig naar PUBG, de sneeuwmobiel. Dat kon iedereen wel verspellen lijkt mij, wel een leuke toevoeging. Ook zullen de spelers nu sneeuwballen naar elkaar gooien in plaats van appeltjes.