Beste Games Van 2018: God of War

Wij van intheGame zijn afgelopen week begonnen met een initiatief om het einde van 2018 in te luiden, om even terug te kijken op de beste games van het jaar. Vandaag staat God of War op de planning!

Via dit initiatief proberen wij terug te kijken naar de titels die mensen kippenvel gaven. Wij gaan terugkijken naar de lancering van deze titels, de reviews over deze games en de toekomst voor deze games. We proberen dit zo chronologisch mogelijk voor jullie waar te maken! Vandaag is de daadwerkelijke G.O.T.Y. aan de beurt; God of War!

To the North!

In dit vierde grote deel uit de God of War franchise gaat het eens niet over de Griekse mythologie. Nee, dit maal gaan wij naar het noorden. Kratos is niet meer de jonge adonis die hij eerst was, ditmaal als bejaarde bad-ass zal hij de bagage van het verleden meedragen in een reis met zijn zoon, Atreus. Deze game is geen re-make, nee nee, alles is volledig opnieuw uitgewerkt met alle positieve punten van dien. De combat is trager, maar bruter. De camerahoeken zijn een stuk persoonlijker en het voelt niet meer zo hack & slash als vroeger. Het is de bedoeling dat iedere slag gewicht geeft en dat de samenwerking tussen jou en Atreus steeds sterker word, evenals hun band met elkaar.

Er is ontzettend veel wat ik wil vertellen over God of War, maar wat ik niet ga doen. Ik wil en ik gun iedereen om dit zelf te ervaren. Dit is namelijk een game als geen ander en ieder woord wat over deze game verteld wordt is een beroving van een eigen ervaring die iedere gamer verdient. God of War is een gemeende systeemseller.
Jordy Gerritse

Game of the Year

The Game Awards van 2018 waren begin deze maand te zien, daarin won vooral Red Dead Redemption II enorm veel awards, maar er was één award die de western RPG niet kreeg: Game of the Year 2018. Deze titel werd door God of War gekaapt en als er één ding zeker is, dan is het wel dat dit welverdiend is. In God of War kun je de passie voelen bij iedere stap, ieder woord, ieder lekker kort verhaal van Kratos en met iedere verschijning van Freya. Eén voorbeeld van hoe gepassioneerd de cast en crew van deze game is, valt te zien in de video hier beneden. Game Director Cory Barlog reageert op de review cijfers die een game kreeg waar hij, samen met een hele boel anderen, jaren lang zo hard voor gewerkt heeft. Zijn emotie spreekt boekdelen en de game is er één voor in de boeken, één waar je jouw kinderen trots over kunt vertellen als zij weer een nieuwe skin op Fortnite 2 kopen later!

Plead the Fifth?

God of War heeft, zoals hierboven te zien was, drie delen gezien voordat de vierde verscheen. Dit inclusief nog een re-master van het derde deel. De games zijn altijd geweldig ontvangen geworden door gamers, en zoals je in het review stukje al kon lezen is dit laatst deel geen uitzondering hierin. Aan het einde van dit nieuwe deel was er een boel for-shadowing voor een sequel, één die er hoogstwaarschijnlijk ook zal komen natuurlijk. Tot nog toe heeft het team nog niks vrijgelaten hierover, maar goed, het vierde deel is dan ook nog geen jaar uit. De franchise is in ieder geval verre van voorbij. In de video hier beneden zullen een aantal spoilers te zien zijn, maar mocht jij je nu afvragen wat er nog eens in het einde van deel vier gebeurde? Kijk dan zeer zeker de video hier beneden.

Wat vind jij van de Game of the Year? Laat het ons weten in de reacties hier beneden! Wij zijn benieuwd naar jullie meningen.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation