22 mei 2024

Bannermen krijgt PC release date

De aankomende game Bannermen heeft een PC release trailer gekregen. De game bestaat uit klassieke RTS elementen en base-building met natuurlijk een flink stuk resource management.
Bannermen speelt af in het rijk van Valtoria. Een middeleeuws gebied dat verscheurd is door de vele jaren aan oorlog, honger en natuurrampen. Spelers nemen de rol van Lord Berrian aan. Het is dan natuurlijk je doel om het rijk in zijn volle glorie te herstellen. Daarvoor zul je hulp moeten inroepen van bannermen om zo tegen een hoop verschillende stammen en natuurlijk de dark Lord Karthor te strijden.
Bannermen kent vier verschillende game modes en een grote in game world. Spelers kunnen dingen als lightning gebruiken om vijandige legers te electrocuteren. Zo kun je dus ook stormen gebruiken die het zicht beperken om geheel langs de vijand te sluipen.

De game draait op een story-driven campaign. Elke missie bevat dan ook verschillende gameplay met weer een hele hoop challenges die het verhaal vorderen.
Pathos Interactive hoopt met innovatieve gameplay en dynamische omgevingen een geheel nieuwe ervaring binnen het real-time strategy genre te verzorgen. Bannermen zal dan ook een single player campaign en een paar multiplayer modes bevatten. Daarin komt matchmaking en de ladders ook weer voor. Hier zal de grootste opdracht het base building zijn.
De maps en missies zijn allemaal verschillend in omvang. Daarin komen een hoop features in voor die we nog nooit eerder hebben gezien in RTS games.
De key features worden genoemd als de single player story driven campaign met een AI skirmish mode, de ranked en unranked multiplayer en een custom mode voor maximaal 8 spelers.
Daarnaast de klassieke RTS elementen met toch weer nieuwe features zoals de nature powers, de heroes gedurende de game steeds sterker zullen worden en natuurlijk de online multiplayer.
Bannermen verschijnt op 21 februari op PC (steam).