14 april 2024

Nintendo Indie Highlight samenvatting

Nintendo heeft, zoals gister aangekondigd, een nieuwe indie highlight gehost waarin een hele hoop nieuwe indie titels voor de Nintendo Switch aan bod kwamen. Voor veel van de games is nog geen release date bekend.
Belangrijk te onthouden is dat het hier niet om een Direct gaat. Er gaan namelijk al enige tijd geruchten rond van een Nintendo Direct voor januari. Het gaat hier om de Indie titels.

  • Als eerste komt de game Wargroove aan bod. Wargroove is een turn based strategy game die met maximaal vier spelers gespeeld kan worden. Je zult speciale “groove” abilities kunnen gebruiken om het gevecht een geheel andere kant op te sturen. Daarnaast zul je in een editing mode je eigen maps kunnen maken. Wargroove komt op 1 februari uit.

 

  • De volgende game is de zombie shooter Double Kick Heroes. Double Kick Heroes is een zombie shooter die gebruik maakt van Guitar Hero achtige mechanics en dan ook geheel draait om de metal tracks in de game waaronder een paar van bekende guest artists. De game komt in de zomer uit.

 

  • Als derde komt When Ski Lifts go wrong aan bod. Dit is een game die vooral om physics draait. Je zult ski banen moeten bouwen waar vaak nog veel aanpassingen in moeten komen. Over deze game hoeft niet veel gezegd te worden, de game is namelijk nu verkrijgbaar in de Nintendo e-shop.

 

  • Dan Forager. Forager is een 2D open world game die draait om het bouwen van bases en natuurlijk resource management.

 

  • Ook Goat Simulator krijgt een Nintendo Switch versie.

 

 

  • Nu nog zonder release date (wel dit jaar), de puzzel platformer met een duister thema: Inmost. De game zal 3 verbonden story campaigns bevatten.

 

  • De met een Oosters aanvoellend thema action platformer Unruly Heroes is nu uit.

 

  • De fast paced 2-D actie RPG Crosscode komt dit jaar nog naar de Nintendo Switch.

 

  • Steamworld Quest maakt een debut op de Nintendo Switch.

 

  • Ook Hollow Knight, Stardew Valley, Celeste, Overcooked!2, Wizard of Legend, Dead Cells, Darkest Dungeon: Ancestral Edition, Owlboy, FireWatch, Monster Boy and the cursed Kingdom, Fast RMX, Gris, Shovel Knight: Treasure Trove, Undertale, Donut County, The messenger, Into the breach, The binding of Isaac rebirth+, Enter the dungeon en Human: Fall Flat werden getoond in de presentatie. Deze games zijn voor het grootste deel al uit.