18 mei 2024

Esports: LEC speelweek nummer 2

Morgen gaat de LEC verder met hun tweede speelweek. G2 Esports en Misfits Gaming gaan tot nu toe nog ongeslagen de week beginnen. Fnatic en Rogue echter wachten beide nog op hun eerste winst. Gaan zij die deze week behalen? Blijven G2 Esports en Misfits Gaming ongeslagen? We blikken kort vooruit op het schema van aankomende weekend.

G2 Esports en Misfits Gaming begonnen hun eerste week goed in de LEC. Beide bleven ze ongeslagen. Dit deden ze ook nog is in vrij korte games. G2 Esports heeft op papier een makkelijke week om op 4-0 te komen. Zij spelen tegen exceL Esports en Rogue. Beide teams zien er nog niet sterk en stabiel uit. En Rogue moet zich nog bewijzen dat het games kan winnen. Rogue zou dat eventueel in hun andere game kunnen doen. Zij spelen dan tegen Splyce.
Misfits Gaming heeft een wat zwaardere week ten opzichte van G2 Esports. Het speelt tegen SK Gaming en Vitality. Deze twee teams hebben in hun eerste week zowel gewonnen als verloren. SK Gaming won weliswaar verrassend van Fnatic maar verloor dan weer keihard van G2 Esports. Of SK Gaming inderdaad een sterke team is of slechts een betere draft had dan Fnatic, dat zullen we dit weekend dan moeten zien tegen Misfits Gaming. Fnatic mag op zoek naar zijn eerste winst in LEC. Maar zij zullen het ongetwijfeld lastig krijgen met tegenstanders als Vitality en Schalke 04. Voor alle Fnatic fans is het maar te hopen dat het een slippertje was vorige week. Want zoals ze toen speelden, leken ze verre weg van het team dat finale van Worlds heeft gehaald.

Speelschema week 2:

Fnatic Vitality
Rogue Splyce
exceL Esports G2 Esports
Schalke 04 SK Gaming
Misfits Gaming Origen
Schalke 04 Fnatic
SK Gaming exceL Esports
G2 Esports Rogue
Splyce Origen
Vitality Misfits Gaming

Lees hier terug wat de uitslagen waren van de eerste speelweek in de LEC.