30 mei 2024

Pokemon Go krijgt Community Day in Februari 2019

Pokemon Go gaat gewoon volop verder in 2019, zo staat er voor de maand Februari weer een nieuwe Community Event klaar. Dit keer staat Generatie 2 in het zonnetje met de Pokemon Swinub.

Dit nieuwe Community Day event zal plaatsvinden op 16 Februari van 10.00 uur tot 13.00 uur. Tijdens het event zal Swinub veel vaker spawnen in het wild dan normaal. Net zoals alle andere Community Events maken spelers kans op een shiny versie van één bepaalde pokemon. Aangezien Swinub, de ijs- en grond Pokemon, in het zonnetje staat, zal deze een shiny vorm krijgen. Tevens zullen alle Swinubs die evolueren naar een Mamoswine een speciale move kennen. Niantic heeft echter nog niet duidelijk gemaakt welke move dit is voor Mamoswine. Let op: je Pokemon zal deze speciale move alleen leren als hij evolueert tijdens het event.
Mamoswine is een van de nieuwe evoluties die bekend werd gemaakt tijdens de vierde generatie van Pokemons. De vierde generatie speelde zich af in de Sinnoh regio, om een Mamoswine te krijgen in Pokemon Go dien je dan ook een Sinnoh Stone te hebben. Dit is een van de nieuwe items om je Pokemons te laten evolueren. Om een Sinnoh Stone te krijgen zul je andere trainers moeten vechten. Niantic heeft gezegd dat je tijdens de Community Day tot maximaal 5 Sinnoh Stones kan verdienen door tegen andere trainers te vechten.
Als het bovenstaande nog niet genoeg is, spelers zullen tijdens het event ook driedubbele stardust verdienen. Elke lure module die gebruikt zal worden heeft een duratie van 3 uur. Zoals normaal zal de Community Day event op 16 Februari maar drie uur duren.