21 april 2024

Respawn Entertainment brengt Apex Legends uit

Apex Legends is een gloednieuwe game van de Titanfall ontwikkelaar Respawn Entertainment. De game speelt zich af in het Titanfall universum, maar zal geen Titans bevatten. De game is volledig Free-To-Play voor Playstation 4, Xbox One en Windows PC.

De eerdere geruchten omtrent een Titanfall 3 release dit jaar blijken van de tafel gegooid met Respawn’s nieuwste game. De game speelt zich daarnaast wel af in het universum van Titanfall, alhoewel je geen Titans zal zien in Apex Legends.
Vlak voor de Super Bowl afgelopen zondag verscheen er een bericht op Twitter van Vince Zampella, oprichter van Respawn Entertainment. Hierin liet hij weten dat de game getoond zal worden niet lang na de Super Bowl.


Inmiddels is de game na de aankondiging direct live gegaan. Binnen 24 uur behaalde de game al 1 miljoen unieke spelers. Er kan echter maar één speler winnen want uiteraard, is het een Battle Royale game. Het lijkt duidelijk te zijn dat de game wilt concurreren met onder andere Fortnite, PUBG en Blackout, de Battle Royale mode in Call of Duty: Black Ops 4.
Net als in andere Battle Royale games zal je met een grote groep personen op één eiland worden gedropt. In het geval van Apex Legends zal je met 60 man tegelijk gedropt worden en kunnen er teams van maximaal drie personen worden gevormd.
De game is volledig gratis te spelen. Spelers hebben de mogelijkheid om in-game aankopen te doen in de vorm van cosmetische items en een Battle Pass die cosmetische items zal toekennen naarmate je meer speelt en in-game uitdagingen voltooid.

Apex Legends is niet de enige Battle Royale game die EA onder zijn hoede heeft. In maart zien we de Firestorm mode verschijnen in Battlefield V. 

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →