30 mei 2024

Battlefield V krijgt deze week Combined Arms mode

Battlefield V begint deze week met de gratis nieuwe co-op mode Combined Arms. De mode komt als deel van de Lightning Strikes update. In deze mode speel je met tot 3 vrienden door 8 PvE missies.

De missies zullen vier key objectives bevatten en zal dan ook in vier verschillende maps plaatsvinden. Volgens DICE gaat Combined Arms een goede manier worden voor spelers om samen te oefenen voor ze de competitive multiplayer induiken. Er zijn dan ook verschillende moeilijkheidsgraden die spelers kunnen kiezen.
Daarnaast een hoop loadouts die er voor zullen zorgen dat spelers kunnen oefenen met de equipment die ze uiteindelijk willen gebruiken. Spelers zullen in alle events ook Company Coins kunnen verdienen. Op die manier oefen je niet alleen, maar spaar je ook voor de unlocks die je op het oog had.
Battlefield V combined arms
DICE belooft naast de nieuwe Battlefield V update ook dat er meer Combined Arms missies zullen komen in latere updates. Op 7 maart komt dan ook de multiplayer mode Rush terug. Dit zal maar voor een bepaalde tijd zijn. De update zal ook een aantal quality of life tweaks bevatten. Zo zal het slepen van je allies naar veiligheid een stuk sneller gaan. Natuurlijk is de volledige patch wat uitgebreider.
Er zal waarschijnlijk een hoop goed gemaakt worden. EA maakte onlangs de bedrijfs resultaten bekend. Het bleek een moeilijke periode te zijn geweest. Een van de redenen daarvoor was dan ook het feit dat Battlefield V niet voldeed aan verwachtingen. Er zijn zo’n 7.3 miljoen exemplaren verkocht. EA had dit graag hoger gezien. CEO Andrew Wilson denkt dat dit te wijten valt aan de marketing campagne die spelers niet aansprak. Daarnaast een competitieve omgeving en het succes van free to play games als Fortnite. Ook de nadruk op de single player mode in plaats van het afmaken van de Firestorm battle royale mode leek hem een fout te zijn geweest.