1 december 2023

Nieuwe informatie over Call of Duty 2019

Activision heeft tegelijkertijd met het publiceren van hun jaarlijkse inkomstenrapport informatie gegeven over Call of Duty. Natuurlijk komt er ieder jaar weer een nieuw deel uit, zo zal er dit jaar ook een nieuwe game geboren worden.

Activision’s Coddy Johnson heeft flink wat informatie vrij gegeven over de nieuwe Call of Duty. De nieuwe game zal allerlei gamers aantrekken, zowel veteranen als nieuwkomers. Call of Duty zal in 2019 een “flinke maar innovatieve stap” gaan maken. Ook werd er gezegd dat de game die dit jaar zal uitkomen een vervolg is op een sub-brand game die wij al kennen. Veel mensen speculeren dat het gaat om een nieuwe Modern Warfare.
Call of Duty Black Ops 4 heeft in 2018 voor veel verbazing gezorgd. Dit was de eerste keer dat Activision’s grootste titel geen campaign bevatte. Dit jaar zal de game als vanouds weer een campaign mode bevatten. Call of Duty zal dit jaar dan ook een andere feeling hebben, zo zal de game een “uitgebreide multiplayer wereld” hebben. Ook zal “Co-op” gameplay terugkeren in een leuk jasje. Meer details omtrent deze modi volgt in de komende maanden.
Johnson heeft gezegd dat Activision “hoge verwachtingen” heeft voor het spel, toch zijn er nu al verwachtingen dat de nieuwe game slechter gaat verkopen dan Call of Duty Black Ops 4. Één van deze redenen komt omdat Activision en Blizzard een slecht jaar hebben gehad op het gebied van verkoop. Zo zijn er honderden mensen ontslagen wat voor verontrusting zorgt bij de fans. Tevens heeft Bungie het samenwerkingscontract met Activision opgezegd, dit had ook een negatieve impact op de uitgever.