Microsoft lijkt geen interesse in virtual reality te hebben

Sony heeft de afgelopen tijd veel geinvesteerd in virtual reality ontwikkelingen. Zo zijn er VR (exclusive) titels uitgekomen die de verkoop van VR een boost zouden moeten geven. De PS5 gaat daar waarschijnlijk verder aan werken.

Ook Nintendo lijkt geinteresseerd te zijn in de ontwikkelingen omtrent VR. Het zou dus ook zomaar kunnen dat deze technologische ontwikkelingen uiteindelijk op de Nintendo Switch zullen verschijnen.
Microsoft lijkt er echter geen behoefte aan te hebben. Ze hebben overwegend weinig gedaan om de VR competitie aan te gaan en als we de gebruiken van Microsoft bekijken zal dat waarschijnlijk in ieder geval voorlopig ook zo blijven.
Pablo Lafora, game designer bij Tessera Studios, developers van de aankomende PSVR titel Intruders: Hide and Seek, zegt dat dit het geval zal zijn voor de volgende gen. Het zou kunnen dat de HoloLens 2 functionaliteit op de Xbox Scarlet (of welke andere naam de console zal krijgen) verschijnt.
Microsoft virtual reality
Lafora zegt echter dat hoe vaak hij het ook vraagt, hij geen nieuws vanuit Microsoft krijgt. Anders dan enkele geruchten over de HoloLens 2 lijkt er weinig te gebeuren in de virtual reality richting. Vandaar dat het er op lijkt dat de volgende console wederom niet aan deze race zal meedoen.
Microsoft lijkt hun aandacht dan ook te hebben gericht op services zoals Game Pass en Xcloud. Het zou goed kunnen dat er naast deze plannen geen plek is voor een intrede van virtual reality. Vooral wanneer we er aan denken dat het zou kunnen dat de komende jaren misschien nog wel meer richting Game PAss en xCloud zullen gaan.
Hoewel dit nog niet iets concreets hoeft te betekenen, lijkt het erop dat steeds meer developers de strategie van Microsoft in de gaten lijken te hebben en dan ook grote vraagtekens hebben bij de plannen die daar uit duidelijk zijn geworden.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation