20 februari 2024

Weer een Backwards Compatibility patent verschenen van Sony

Gaat het dan toch gebeuren? Kunnen we oudere Playstation titels afspelen op de Playstation 5? De eerste generatie 60GB versie van de Playstation 3 kon nog Playstation 2 titels afspelen.

Er is een nieuwe patent verschenen die wijst op backwards compatibility van Sony Interactive Entertainment. De ontwikkelaar van dit patent is Cerny. De welbekende technicus bij Playstation die onderandere met trots de Playstation 4 Pro aankondigde. Het patent wijst er opnieuw op dat er oudere games gespeeld kunnen worden op nieuwere hardware. We weten allemaal dat de Playstation 4 dit niet ondersteund en er waarschijnlijk geen nieuw PS4 model gaat verschijnen met deze functie.
De enige logische redenering zou zijn dat Sony plannen heeft om oudere Playstation titels werkend te maken voor de Playstation 5. Of het daadwerkelijk zal gaan gebeuren is nog maar de vraag. Zodra de Playstation 5 wordt onthuld gaan we hier ongetwijfeld meer over te weten komen.
patent
Indien het inderdaad gaat gebeuren. Wat betekend dat dan voor Playstation Now? De dienst bied op dit moment al Playstation titels aan om te streamen. Zal Playstation 5 enkel Playstation 4 games gaan ondersteunen als Backwards Compatibility of ook Playstation 3, 2 en 1? Lees hier beneden even de volledige beschrijving van het patent:

“A new device executing an application on a new CPU determines whether the application is for a legacy device having a legacy CPU. When the application is for the legacy device, the new CPU executes the application with selected features of the new CPU that are not present on the legacy CPU disabled, or with a latency of instruction execution of the new CPUs altered to match or approximate a latency of the legacy CPU, or with algorithmic details of operation of one or more units of the new CPU altered to match or approximate algorithmic details of operation of corresponding units of the legacy CPU.”

Wat denk jij? Oudere Playstation titels op de Playstation 5?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →