Weer een Backwards Compatibility patent verschenen van Sony

Gaat het dan toch gebeuren? Kunnen we oudere Playstation titels afspelen op de Playstation 5? De eerste generatie 60GB versie van de Playstation 3 kon nog Playstation 2 titels afspelen.

Er is een nieuwe patent verschenen die wijst op backwards compatibility van Sony Interactive Entertainment. De ontwikkelaar van dit patent is Cerny. De welbekende technicus bij Playstation die onderandere met trots de Playstation 4 Pro aankondigde. Het patent wijst er opnieuw op dat er oudere games gespeeld kunnen worden op nieuwere hardware. We weten allemaal dat de Playstation 4 dit niet ondersteund en er waarschijnlijk geen nieuw PS4 model gaat verschijnen met deze functie.
De enige logische redenering zou zijn dat Sony plannen heeft om oudere Playstation titels werkend te maken voor de Playstation 5. Of het daadwerkelijk zal gaan gebeuren is nog maar de vraag. Zodra de Playstation 5 wordt onthuld gaan we hier ongetwijfeld meer over te weten komen.
patent
Indien het inderdaad gaat gebeuren. Wat betekend dat dan voor Playstation Now? De dienst bied op dit moment al Playstation titels aan om te streamen. Zal Playstation 5 enkel Playstation 4 games gaan ondersteunen als Backwards Compatibility of ook Playstation 3, 2 en 1? Lees hier beneden even de volledige beschrijving van het patent:

“A new device executing an application on a new CPU determines whether the application is for a legacy device having a legacy CPU. When the application is for the legacy device, the new CPU executes the application with selected features of the new CPU that are not present on the legacy CPU disabled, or with a latency of instruction execution of the new CPUs altered to match or approximate a latency of the legacy CPU, or with algorithmic details of operation of one or more units of the new CPU altered to match or approximate algorithmic details of operation of corresponding units of the legacy CPU.”

Wat denk jij? Oudere Playstation titels op de Playstation 5?

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation