28 mei 2024

Anthem update brengt veranderingen aan loot en missies

Uitgever EA heeft de volledige patch notes vrijgegeven van Bioware’s Anthem. De nieuwe update is al live en brengt een aantal nieuwe features met zich mee. De focus lag voornamelijk op multiplayer, zowel loot en bugs zijn ook onder handen genomen.

Update 1.0.4 voegt een nieuwe Legendary moeilijkheidsgraad toe aan de zodoende critical path missies. De nieuwe patch staat toe dat één critical path missie per dag meerdere keren gespeeld kan worden. Je kan deze missies op Legendary spelen, zo krijgt de missie een extra uitdaging en wordt het geen wandeling door het bos. Het is alleen niet zeker of een hogere moeilijkheidsgraad ook een betere rewards zal geven, uitproberen dus!
Elysian Keys kunnen nu ook verdiend worden voor het voltooien van daily challenges in Anthem. Deze sleutels geeft je de mogelijkheid om Elysian Caches te openen, deze verschijnen aan het eind van elke Stronghold missie. Caches kunnen vanity items bevatten, dit zijn unieke items die alleen van deze caches te verkrijgen valt. Denk bijvoorbeeld aan: Victory poses, emotes en arrivals. Ook heeft EA gezegd dat “een speler nooit een vanity item zal krijgen die de speler al bezit”. Geen dubbele items en altijd wat nieuws om te pronken.
De nieuwe update neemt ook loot onder handen. Kisten in Strongholds, Freeplay en reguliere missies zijn sterker gemaakt. Dit betekent dus dat zij meer items zullen geven bij het open maken. De Apex creatures zullen ook meer items gaan droppen. Bijvoorbeeld bij het verslaan van Ursix, Titans, Furies en Escari/Luminaries. Ook zal de speler op de Grandmaster moeilijkheidsgraad meer kans hebben op Masterwork of Legendary items bij het verslaan van een Stronghold boss.
Natuurlijk zijn meer aspecten van het spel aangeraakt maar de bovenstaande items hebben de meeste impact. EA heeft de hele waslijst aan updates uitgegeven op hun site.