29 september 2023

Esports: Defuse Kids wint BPL en gaan naar European Masters

Afgelopen weekend was het tijd voor de finale van de BPL(Benelux Premier League). Op het spel stond een ticket naar de European Masters op het spel. In de finale stonden Sector One en Defuse Kids, beide favorieten van het toernooi. Vorige week hebben jullie al hun weg naar de finale kunnen lezen. Hebben jullie die gemist klik dan hier.

Hoewel de uitslag op papier lijkt als een eenzijdige finale, waren de games dat absoluut niet. Tijdens de finale van de BPL waren beide teams zeer gewaagd aan elkaar. Het was goed te zien dat beide teams gemotiveerd waren om de finale te winnen. Defuse Kids en Sector One gaven beiden alles tijdens de drie games die gespeeld werden. In de eerste game begon Sector One goed. Early game werd gewonnen en ook in de mid game waren ze aan de winnende hand. Maar in de late game kwam Defuse Kids ijzersterk terug en won de game.
De tweede game was dan weer totaal in handen van Defuse Kids. Vanaf begin tot het eind domineerden Defuse Kids over Sector One. Even leek het erop dat Sector One er mentaal doorheen zat. Zo simpel walste Defuse Kids over ze heen in de tweede game. Derde game echter had Sector One zich herpakt. In de early game ging het lange tijd gelijk op. In de mid game zagen we vervolgens Sector One de game steeds meer naar zich toe trekken. Maar wederom was daar de sterke late game van Defuse Kids die de winst wist binnen te halen.
Vanaf 15 april kunnen we de Defuse Kids volgen op de European Masters. Hierin zullen ze het opnemen tegen de andere nummers één van heel Europa. Kan Defuse Kids het resultaat van Team Echo Zulu van vorig jaar verbeteren? Over twee weken gaan we daar achter komen.