21 april 2024

Esports: G2 Esports plaatst zich voor de finale LEC

Eerste finalist voor de finale van de LEC is bekend. G2 Esports heeft zich ten koste van Origen zich geplaatst voor de finale op zondag. Maar Origen mag gaat zaterdag in de herhaling. Want dan staat de halve finale op het programma. Zowel de halve finale als de finale is live te zien hier in Nederland. Beide worden gespeeld in de Ahoy Rotterdam. Er zijn nog enkele kaarten te verkrijgen mocht je erbij willen zijn.

Vrijdag was de eerste ontmoeting in de tweede ronde van de playoffs van de LEC. Fnatic nam het toen op tegen Splyce. Fnatic met een winstreak van negen games was favoriet. En die naam maakte ze ook waar. Hoewel Splyce één game wist te winnen vrijdag, was het voor Fnatic een vrij eenvoudige avond. Splyce was zo nu en dan wel lastig voor Fnatic. Maar Fnatic gaf op één game na niks meer weg aan Splyce. Fnatic won met 3-1 en plaatste zich voor de halve finale die op zaterdag wordt gehouden.
G2 Esports en Origen speelden zaterdag hun eerste halve finale. Winnaar van deze game zou zich plaatsen voor de finale. In aanloop van die halve finale hadden we al twee weken niks meer gezien van beide teams. G2 Esports verloren games in de laatste weken van de reguliere competitie. Origen daarentegen won wel hun laatste games. Maar met twee weken vrije tijd waren we heel benieuwd waar beide teams staan. G2 Esports leek helemaal genezen te zijn van hun verliespunten. In een overtuigende eenzijdige serie, domineerde G2 Esports de halve finale. Met een 3-0 overwinning plaatste G2 Esports zich voor de finale.

Finale weekend

Komende weekend is het dan echt tijd om een winnaar te kronen van de LEC. Met wat we het afgelopen weekend hebben gezien, kunnen we zeggen dat G2 Esports the team to beat is. G2 Esports zag er het sterkste uit en zal een zware tegenstander zijn voor de winnaar uit de laatste halve finale. De halve finale tussen Origen en Fnatic kan alle kanten op. Hoewel Origen geen punt wist te pakken tegen G2 Esports, kunnen ze het Fnatic lastig gaan maken in de halve finale.
Kaarten zijn hier te bestellen voor zowel de zaterdag als de zondag. Hebben jullie onze vooruitblik gemist van de tweede playoffs ronde? Dan kan je deze hier terugvinden.