30 mei 2024

Respawn geeft cheaters in Apex Legens een hardware ID ban

Gamers die cheaten in Apex Legends voor PC melden dat ze middels een hardware ID door Respawn geband zijn, aldus Eurogamer

Op zowel Reddit als op gamerforum ResetEra komen deze berichten naar boven. Niet alleen non-cheaters melden dit. Ook cheaters zelf vertellen trots dat ze manieren kunnen vinden om een ban te omzeilen. Dat kan onder andere door een nieuw account aan te maken en/of een ander IP adres aan te nemen. Een hardware ban gaat ook deze methodes tegen.
Een reddit gebruiker legde vast hoe een streamer live tegen dit probleem aanliep. De stream is inmiddels verwijderd, maar de cheater probeerde live het probleem ‘op te lossen’. Na meerdere malen proberen om weer door te kunnen spelen kwam hij er langzaam achter dat er meer achter deze ban zit. Dit tot het genoegen van andere bezoekers. Ondertussen krijgt Respawn op deze fora ook veel lof van non-cheaters door over te stappen naar volwaardige hardware ID bans voor Apex Legends.
apex
apex

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →